Recension av Thorn

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

13.02.2018 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Thorn

 • 10 000 – 100 000 kr.

 • 9,84 – 21,60%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Thorn

 • Hög andel godkända ansökningar

 • Anpassa lånet efter dina behov

 • Låna upp till 100 000 kr

Exempel: Om du lånar 10 000:- i 84 månader så betalar du 246:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 15:-/mån vid autogiro). Totalt betalar du 21 889:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 29,62% (2021-04-01), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.

Sammanfattning av Thorn

Thorn är en av Sveriges mest välkända långivare. Här får du möjligheten att låna upp till 100 000 kr, med tre olika lånemöjligheter där du bland annat kan välja till arbetslöshetsförsäkring. Valmöjligheterna och den låga räntan har gjort Thorn till en av kundernas favoriter.

FördelarFördelar med Thorn

 • Hög andel godkända ansökningar
 • Utmärkt kundservice (även på Lördagar)
 • Erbjuder gratis råd om din ekonomi på deras hemsida

KravKrav för ansökan

 • Över 21 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 100 000 kr

UlemperNackdelar med Thorn

 • Enbart lånebelopp upp till 100 000 kr
Thorn

"Med Thorn kan du förvänta dig utmärkt service och lånevillkor med en enkel och smärtfri ansökan. På bara några minuter kan du ansöka om att låna upp till 100 000 kr med tillval så som arbetslöshetsförsäkring."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Thorn?

 • Thorn Privat Finans - i samarbete med Thorn Svenska AB
 • Organisationsnummer: 556136-8480
 • Email: info@thorn.se
 • Telefonnummer: 020-24 24 24

Thorn Privat Finans är en del av Thorn Svenska AB som har varit en kreditutgivare i Sverige sedan 1970. Företaget har sitt kontor i Solna och har för nuvarande 35 medarbetare. Ett mindre företag såsom detta ger ofta bättre och mer personlig kundservice jämfört med större konkurrenter. Thorn Privat Finans har även en rad andra systerbolag som också är låneutgivare bl.a Leasy och Fokuslån. Bakom Thorn Svenska AB står danska 3C Retail A/S som med sina 900 anställda och omsättning på över 2 miljarder kronor är ett av Danmarks största företag. Thorn kombinerar därför den personliga servicen från ett mindre företag med finanserna och expertisen från ett stort företag. Thorn’s långa erfarenhet och kontakter inom branschen betyder att de kan erbjuda bra lånevillkor till dig som kund.

Hur lånar man?

När man går in på Thorns hemsida möts man av tre olika lånealternativ att välja mellan. Utöver sina privatlån så erbjuder även Thorn produktfinansiering av bl.a hemelektronik. Det finns en kort beskrivning av varje och om man klickar på deras respektive länkar så finns mer detaljerad information samt en lånekalkylator med beräknade månadskostnader. När du väl bestämt dig för hur stort lån och vilken återbetalningstid du vill ha så klickar du på “ansök nu”. Du tas då till en ny sida där du fyller i dina personuppgifter och skickar in din ansökan. Hela processen tar bara några minuter och är väldigt enkel. Normalt sett så tar det enbart runt en timme för att få svar på din ansökan under deras öppettider. Detta sker då antingen via telefon eller e-mail. När du fått svar så får du valet att antingen skriva under via Bank-ID eller ett fysiskt avtal som skickas hem till dig. Ifall du väljer att få avtalet hemskickat så måste också en kopia av giltig legitimation skickas med när du skriver under. Du är inte bunden till att ta lånet förräns du har skrivit under avtalet och om du skulle ångra dig efter att ha tagit lånet så har du även 14 dagars ångerrätt där du får alla kostnader återbetalade av låneutgivaren.

Vilka krav finns det för att låna?

För att ta ett lån hos Thorn Privat Finans så behöver du vara över 21 år gammal, vara utan betalningsanmärkningar, och klara av en kreditprövning. Det nämns inget på hemsidan om vad din inkomst måste vara men för kreditprövningen så krävs det oftast över 100 000kr i årsinkomst. Så om du har betalningsanmärkningar så måste du tyvärr hitta en annan låneutgivare, vi rekommenderar bl.a Lendo och Re:member. Detta är dock bara baskraven och beviljar dig alltså inte att få ditt lån godkänt. Ifall du söker ett större lån så kommer kraven vara striktare och då kommer din ekonomiska historia spela stor roll. Om du har låg månadsinkomst och saknar tillsvidare anställning så kommer det vara svårt att ta ett större lån. Din ränta påverkas också av kreditprövningen som görs. Ju större risk banken anser att ditt lån innebär - desto högre kommer räntan vara. Detta gäller för alla större privatlån där en kreditprövning från Upplysningscentralen (UC) görs.

Hur mycket kan man låna?

Lånemängden beror på vilket lån du väljer. Som tidigare nämnt har Thorn tre olika lån att välja mellan:

 • Privatlån Plus
 • Lånebelopp - 10 000kr till 100 000kr

  Detta lånet ger dig möjligheten att när som helst ändra din amorteringstakt - utan extra kostnad. Med en återbetalningstid upp till 6 år är detta ett bra val om du tror att din inkomst kommer att ändras under denna tiden. Du kan även betala av en del av eller hela lånet när du vill utan extra kostnad.

 • Pauslån
 • Lånebelopp - 10 000kr till 100 000kr

  Med Pauslån så kan du välja att ha upp till 2 avgiftsfria månader under lånets löptid (dock inte under samma kalenderår). Detta är en kostnadsfri tjänst och enda kravet är att du meddelar Thorn via telefon senast den 5:e dagen i månaden du vill ha avgiftsfri. Alltså om du vill pausa din avbetalning i December så måste du meddela dem innan den 5:e December. Om du periodvis har höga kostnader där det kan bli svårt med avbetalningarna är detta lånet perfekt för dig.

 • Trygglån
 • Lånebelopp - 10 000kr till 50 000kr

  Mycket kan hända under 5 år. Med Trygglån så kan du välja till ett betalskydd vilket täcker alla dina kostnader ifall du skulle bli arbetslös eller sjukskriven. Detta gäller upp till ett år och kostar endast 399kr om året. Ifall det otänkbara skulle hända så täcker även betalskyddet resten av lånekostnaden vid dödsfall så dina närmaste inte blir påverkade av skulden.

Vad säger andra om Thorn Privat Finans?

Precis som sina systerbolag L’Easy och Fokuslån så har Thorn Privat Finans högt anseende som låneutgivare. Tjänsten är dock relativt ny så det finns få omdömen jämfört med deras konkurrenter. De betygen som finns är positiva och Thorn har fått 4.4 i betyg från 77 kunder på lånaidag.se. Kritiken som finns handlar mest om hemsidan och vissa anser den vara förvirrande. Lånevillkoren, kundservice och andelen godkända lån anses vara utmärkt. På grund av Thorns långa erfarenhet inom branschen kan man känna sig trygg och förvänta sig en professionell service. I andra länder där Thorn har agerat som låneutgivare längre så ser man liknande höga betyg. Norska norskkreditt.no ger Thorn 89/100 och det är just tryggheten och servicen som anses vara kännetecknande för Thorn, samt de andra företagen inom koncernen. Moneybanker.no ger också höga betyg, både från sitt egna test och från deras användare som ger Thorn hela 4.9/5 från 188 användare.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande