Recension av Sevenday

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

13.02.2018 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

SevenDay

 • 10 000 – 500 000 kr.

 • 3,45 – 9,95%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från SevenDay

 • Låna upp till 300 000 kr

 • Ränta från 3,54%

 • Enkel och smärtfri ansökan

Exempel: Räntan är individuell f n 3,75% - 9,95% (19 maj 2015) och bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 6,36 % beräknad på exempelränta 5,95 % och max effektivränta är 18,45%. Återbetalningstid 1-12 år.kreditprövning.

Sammanfattning av Sevenday

Sevenday låter dig låna mellan 5 000 kr till 300 000 kr med en låg ränta och goda lånevillkor. Förutom detta så får du även snabbt svar på din ansökan och hög chans till godkännande. Ansöker du idag så kan du få pengarna utbetalda inom några få arbetsdagar. Ansökningsprocessen är både snabb och enkel.

FördelarFördelar med Sevenday

 • Låg ränta från 3.45%
 • Prisgaranti - garanterar dig lägre pris om du blir erbjuden lån någon annanstans
 • Upp till tre betalningsfria månader per år

KravKrav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige och årsinkomst över 120 000 kr

UlemperNackdelar med Sevenday

 • Godtar ej betalningsanmärkningar
Sevenday

"Sevenday har sedan de lanserades 2010 växt till att bli en av svenskarnas favoriter inom låneförmedling. Med deras låga ränta och höga lånebelopp är detta knappast förvånande."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Sevenday?

 • Fristående låneförmedlare sedan 2010
 • Organisationsnummer 556728-9219
 • Telefonnummer: 0770 - 17 77 00
 • E-mail: kundcenter@sevenday.se

Sevenday Finans AB är en Svensk fristående låneförmedlare som sedan starten 2010 har arbetat för att du som kund ska kunna få det bästa låneerbjudandet. Detta görs dels genom att man förmedlar låneerbjudanden från flera ledande banker, men man erbjuder även en prisbelönt prisgaranti ifall du får ett bättre erbjudanden någon annanstans. Förutom sina privatlån så erbjuder även Sevenday sparkonto och billån. Som alla andra etablerade och seriösa långivare så står Sevenday under finansinspektionens kontroll. Detta betyder att du kan känna dig säker att du inte blir lurad på dina pengar och blir påtvingad massvis med dolda avgifter. Kundservice finns både via e-mail och telefon och är öppet från 08:00 till 18:00 från Måndag till Fredag.

Hur lånar man?

Ansökan görs enkelt och snabbt på Sevendays hemsida. På bara några få steg så är hela ansökan klar och du blir kontaktad inom kort med erbjudanden från banker som är intresserade av att låna ut pengar till dig. I själva ansökan så behöver du fylla i hur stort lån du vill ha, din önskade återbetalningstid, samt dina personuppgifter. Efter att din ansökan är avklarad och du blivit kontaktad med bankernas erbjudanden så har du två val, antingen tackar du ja till det lånet som passar dig bäst eller så kan du tacka nej helt och hållet. Själva ansökan är helt kostnadsfri och icke-bindande alltså behöver du inte betala något om du bestämmer dig för att inte ta ett lån. Trots att din ansökan skickas ut till många olika banker och långivare så tas bara en kreditupplysning från UC. Om du bestämmer dig för att acceptera ett av låneerbjudanden så skriver du under låneavtalet säkert och enkelt med BankID varpå pengarna betalas ut till dig inom några arbetsdagar.

Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att låna pengar hos Sevenday är följande:

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Folkbokförd i Sverige i 3 år
 • Inga obetalda skulder eller betalningsanmärkningar

Detta är dock enbart grundkraven och garanterar ej att du blir beviljad ett lån. Huruvida du blir beviljad eller ej bestäms efter att en kreditupplysning gjorts som kollar på din nuvarande och tidigare ekonomiska situation. Om du är ute efter ett större lån så ställs även högre krav på bland annat din inkomst eftersom dina återbetalningar kommer bli högre. Som nämnt ovanför så är det alltså inte möjligt att ansöka om lån ifall du har betalningsanmärkningar. Det finns dock banker och låneförmedlare som accepterar detta så om du har betalningsanmärkningar är det möjligt att ansöka om lån på hos andra långivare på vår hemsida. Dock ska man alltid vara extra försiktig innan man ansöker om lån igen om man haft betalningsanmärkningar sedan tidigare så man inte hamnar i en liknande situation igen.

Hur mycket kan man låna?

Genom Sevenday finns det möjligheten att låna mellan 10 000 kr och 300 000 kr. Detta ska definitivt betraktas som ett bra lånebelopp för privatlån även om det finns vissa aktörer som erbjuder större lån. Eftersom Sevenday är en låneförmedlare så erbjuder bankerna de samarbetar med olika lånebelopp, alltså kan det finnas färre banker som erbjuder lån vid ett högre belopp. Dessa lån är så kallade privatlån, alltså lån där banken ej kräver någon säkerhet eller kontantinsats från dig och du kan använda lånet till vad du vill. Den enda nackdelen med den här typen av lån är att räntan är högre än för t.ex bostadslån eftersom banken tar en större risk när de lånar ut till dig. Själva räntan ligger mellan 3.45% - 9.95% och sätts individuellt efter en kreditupplysning från UC. Det betyder att räntan du får varierar utifrån din ekonomiska situation. Fullständiga räntan inklusive alla avgifter finner du nedanför:

“Räntan är individuell f n 3,45% - 9,95% (25 jan, 2017) och bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 5,14 % beräknad på exempelränta 4,95 % och max effektivränta är 11,26 %. Återbetalningstid 1-12 år.”

Som nämnts ovanför så ligger återbetalningstiden mellan 1 och 12 år. Detta betyder att du har gott om tid att betala tillbaka lånet vilket kan dra ner din månadskostnad avsevärt.

Vad säger andra om Sevenday?

Sevenday har generellt sett positiva betyg, men en nackdel som tas upp ibland är att de kan vara väldigt strikta med att bevilja lån. Detta kan dock även ses som något positivt eftersom det minskar risken att folk får svårt att betala tillbaka och blir skuldsatta. Prisgarantin anses vara en av de största fördelarna eftersom det garanterar dig den lägsta räntan. Kundservicen anses också väldigt professionell och sakkunnig vilket drar upp betyget avsevärt. Slutsatsen är att Sevenday är en låneförmedlare att rekommendera även om det kan vara svårare att få ett beviljat lån här än hos andra långivare.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande