Recension av Sambla

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

07.03.2018 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Sambla

KUNDERNAS FAVORITLÅN
 • 5 000 – 600 000 kr.

 • 2,95 – 29,27%

 • om 1 timme

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Sambla

 • Kostnadsfri ansökan

 • Jämför upp till 26 långivare med en ansökan

 • Välj ditt bästa låneerbjudande

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7.18%. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-20 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.

Sammanfattning av Sambla

Hos Sambla kan du ansöka och jämföra lån mellan 5 000 kr till 500 000 kr och få flera låneerbjudanden. Ansökan sker via ett enkelt ansökningsformulär på deras hemsida. Du blir sedan matchad med de långivare vars krav du möter. På så vis kan du försäkra dig om att du fått det bästa lånet utifrån just dina förutsättningar.

FördelarFördelar med Sambla

 • Jämför lån från flera långivare
 • Låna upp till 500 000 kr
 • Bara en kreditupplysning från UC

KravKrav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 120 000 kr
 • Skuldfri i 6 månader

UlemperNackdelar med Sambla

 • Det finns långivare med lägre krav
Sambla

"Sambla är en ledande och populär låneförmedlare på den svenska marknaden för privatlån. Du ansöker direkt via deras hemsida och blir sedan kontaktad med låneerbjudanden från de banker och långivare vars krav du möter. De erbjuder ett enkelt och snabbt sätt att jämföra lån på."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Sambla?

Sambla är en fristående låneförmedlare för privatlån på den svenska marknade. De gick tidigare under namnet Consida. De är registrerade hos Finansinspektionen. Det är alltså ett legitimt företag och du kan känna dig säker om du lånar pengar därifrån. Alla finansföretag i Skandinavien är hårt kontrollerade. Du kan ansöka om lån direkt via deras hemsida och få låneerbjudanden från långivare vars krav du möter. På så vis kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån och hitta det bästa lånet just utifrån dina förutsättningar. De erbjuder lån från 5 000 till 500 000 kr.

Hur lånar man?

Ansökan sker helt och hållet online på deras hemsida. Där fyller du i ett enkelt ansökningsformulär varpå du blir kontaktad inom kort med svar från de långivare vars krav du möter. Det tar bara några minuter att skicka in ditt ansökningsformulär, och om du blir godkänd sker utbetalningen oftast samma bankdag. Detta är alltså ett bra alternativ för dig som är i behov av att låna pengar snabbt. Trots att du kan få låneerbjudanden från flera långivare så tas bara en kreditupplysning vid ansökan. Detta förbättrar dina chanser att bli beviljad ett lån jämfört med om du själv hade ansökt hos de olika långivarna. Att ha många kreditupplysningar från UC påverkar dina chanser att låna negativt.

Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att ansöka om lån via Sambla är följande:

 • Du måste vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha en inkomst över 120 000 kr
 • Skuldfri i över 6 månader

Om du har betalningsanmärkningar är det fortfarande möjligt att ansöka, dock så ställs strängare krav och det kan vara svårt att få större lånebelopp beviljade.

Detta är dock enbart grundkraven och dessa varierar från långivare till långivare. Ansöker du direkt hos en långivare kan kraven vara olika. Desto högre belopp du vill ansöka om, desto strängare är långivarna i sin kreditvärdering.

Hur mycket kan man låna?

Genom Sambla erbjuds du möjligheten att jämföra och ansöka om lån mellan 5 000 kr och 500 000 kr. De är tydliga med alla avgifter och räntor så att du enkelt kan jämföra de olika långivarna. Ansökan sker direkt på Samblas hemsida via ett enkelt ansökningsformulär. Räntan du får sätts individuellt efter en kreditupplysning. När du jämför räntan mellan olika långivare är det viktigt att du jämför den effektiva räntan. Denna inkluderar förutom den nominella räntan även alla andra kostnader i samband med lånet och ger därför en bättre översyn över hur mycket det faktiskt kostar.

Vad säger andra om Sambla?

Sambla är en av de största och mest populära låneförmedlarna på marknaden. Många kunder har haft bra erfarenheter från dem, och de har fått 9,4/10 från 1644 kunder på Trustpilot. Även från andra recensionssidor så har de fått goda betyg. Deras kundtjänst anses även vara utmärkt och väldigt professionell. Sambla är alltså ett bra val för dig som är i behov av att låna pengar men vill försäkra dig om att du får ett bra erbjudande.

Vad säger andra om Re:member Flex Kreditkort?

Re:members kreditkort har fått bra betyg från de flesta recensionssidor och kunder. Den stora fördelen är att det inte kostar något att ha kortet vilket är bra för dig som mest har det som ett reservkort och inte använder det särskilt ofta. Kortet har dock färre bonusar än andra kort men man måste göra en avvägning för att se om det faktiskt lönar sig med ett dyrare kort. Kreditkort-listan.se nämner liknande saker och de få nackdelarna som tas upp är just att kreditkortet har färre bonusar än vissa andra kort men att den låga kostnaden väger upp för detta. De flesta kunder vi hört från har liknande åsikter. De använder kortet som ett reservkort för sitt vanliga bankkort och behöver därför inte lika många bonusar. Möjligheten att själv anpassa och välja till vilka försäkringar som passar en anses också vara väldigt positivt eftersom alla inte använder kortet på samma sätt.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande