Recension av Re:member Kreditkort

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

20.06.2021 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Re:member Kreditkort

 • 100 000 kr.

 • 9,74%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Re:member Kreditkort

 • 8 veckors räntefri kredit

 • Upp till 100 00 kr i kredit

 • Upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker

Exempel: Effektiv ränta 14,67 % vid utnyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2020-01-01).

Sammanfattning av Re:member Flex Kreditkort.

Re:members kreditkort är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha ett lite enklare och billigare kreditkort. Du behöver inte betala någon årsavgift och du får 50 000 kr i räntefri kredit i upp till 8 veckor (upp till 100 000 kr efter du varit medlem i 6 månader). Du kan själv anpassa ditt kreditkort och välja de försäkringsförmåner som passar dig bäst.

FördelarFördelar med Re:member Kreditkort

 • Upp till 50 000 kr i räntefri kredit (8 veckor)
 • Möjlighet att välja mellan 12 olika försäkringar
 • 0 kr i årsavgift

KravKrav för ansökan

 • Du måste över 20 år gammal och ej ha några betalningsanmärkningar

UlemperNackdelar med Re:member Kreditkort

 • 100 000 kr i kredit är först möjligt efter 6 månader
Re:member Kreditkort

"Re:members Flex Kreditkort är det perfekta kreditkortet för dig som vill ha ett billigt kreditkort som reserv till ditt vanliga bankkort. Du får ett kort utan årsavgift och upp till 8 veckors räntefri kredit så om du sköter dina betalningar kostar det dig inget att ha kortet. Du får även möjligheten att välja till 12 olika försäkringar."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Re:member?

Bakom Re:member står företaget EnterCard vilket är Skandinaviens ledande kreditmarknadsbolag som är ett samarbete mellan Swedbank och Barclays Bank. Med tillgångar på 2,4 biljoner kronor och över 8 miljoner privatkunder är Swedbank den ledande banken i Sverige och de Baltiska länderna. Barclays är en av världens största banker med över 50 miljoner kunder i fler än 50 länder. Båda dessa banker är väletablerade med ett högt anseende, vilket även gäller för EnterCard och Re:member. Re:member har nyligen lanserat ett privatlån men sedan de grundades har fokus legat på deras kreditkort. Ända sedan det lanserades så har deras kreditkort varit en kundfavorit i hela Skandinavien. Detta är på grund av deras goda villkor och förmåner. EnterCard är förutom Sverige även verksamt i Norge och Danmark. Företaget är registrerat hos Finansinspektionen vilket innebär att det är pålitligt och erbjuder bra villkor för dig som kund. Reglerna för att bli registrerat som ett finansföretag i Sverige är striktare än många andra länder för att förhindra dig som kund att hamna i ekonomiska bekymmer.

Hur ansöker man?

Själva ansökningsprocessen är väldigt enkel, även jämfört med andra kreditkort, och speciellt jämfört med ett privatlån. Allt du behöver göra är att fylla i dina privatuppgifter och skicka iväg din ansökan. Det görs sedan en kreditupplysning för att få reda på din kreditvärdighet och inom kort får du svar om du blir godkänd eller ej. Du slipper krångliga frågor och samtal från din banktjänsteman och om du blir beviljad så skriver du under med BankID. 5-7 dagar efter att du skrivit under får du ditt nya kort i brevlådan. Allting sker alltså helt och hållet online, smidigt och enkelt!

Vilka krav finns det för att ansöka?

Att ansöka om ett kreditlån är generellt sett enklare än att ansöka om privatlån. Samma gäller för ansökningskraven. Det ställs inte lika höga krav på din inkomst eller anställning eftersom det oftast handlar om mindre belopp du måste betala tillbaka. Grundkraven för att ansöka om kreditkort hos Re:member är att du måste vara minst 20 år gammal, fast årsinkomst över 100 000 kr och ej några betalningsanmärkningar. Även om du möter dessa krav så garanterar det dig ej att bli godkänd utan en individuell kreditprövning görs vid varje ansökan. Om du inte blir godkänd kan det vara en bra idé att kontakta Re:members kundservice för att få reda på vad som gick fel för att se om det är något som du enkelt kan åtgärda. Man ska dock alltid tänka efter noggrant innan man ansöker om ett kreditkort eftersom det är lätt att man spenderar mer än man har råd med. Gör noga upp en budget varje månad för att se över dina inkomster och utgifter.

Vilka fördelar finns det?

Re:members kreditkort erbjuder en hel del fördelar oavsett vad du vill använda kortet för. Det finns inga årsavgifter och du har 8 veckor på dig att betala tillbaka dina krediter så om du sköter det väl så kostar det dig inget att ha kortet. Du kan även ansöka om att utöka din kreditgräns till mer än 50 000 kr. När du gör detta så kollar Re:member över din ekonomi och återbetalningsförmåga så det är inte garanterat att du blir godkänd. Detta är för att de tar en större risk om de beviljar dig högre max kredit. Efter att du haft kortet i 6 månader kan du utöka gränsen till 100 000 kr.

Till ditt kreditkort kan du välja till 12 olika försäkringar beroende på vad du oftast använder kortet till, ett exempel är reseförsäkring för dig som reser ofta. Dessa försäkringar kostar dock 70 kr per år och är alltså inget som ingår kostnadsfritt. Förutom detta så får du även billigare bensin hos Preem och tillgång till Mastercards speciella bonussystem. Blir ditt kort kapat behöver du ej betala för något du ej köpt och du kan spärra ditt kort 24 timmar om dygnet.

Vad säger andra om Re:member Flex Kreditkort?

Re:members kreditkort har fått bra betyg från de flesta recensionssidor och kunder. Den stora fördelen är att det inte kostar något att ha kortet vilket är bra för dig som mest har det som ett reservkort och inte använder det särskilt ofta. Kortet har dock färre bonusar än andra kort men man måste göra en avvägning för att se om det faktiskt lönar sig med ett dyrare kort. Kreditkort-listan.se nämner liknande saker och de få nackdelarna som tas upp är just att kreditkortet har färre bonusar än vissa andra kort men att den låga kostnaden väger upp för detta. De flesta kunder vi hört från har liknande åsikter. De använder kortet som ett reservkort för sitt vanliga bankkort och behöver därför inte lika många bonusar. Möjligheten att själv anpassa och välja till vilka försäkringar som passar en anses också vara väldigt positivt eftersom alla inte använder kortet på samma sätt.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande