Recension av Pengino

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

05.10.2017 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Pengino

 • 5 000 – 500 000 kr.

 • 3,54%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Pengino

 • Jämför fler än 20 låneanbud

 • Hitta lägsta räntan - från 3,54 %

 • Kostnadsfritt - utan förpliktelser

Exempel: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6,65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6,86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17. Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år.

Sammanfattning

Pengino samarbetar med låneförmedlaren Freedom Finance som erbjuder privatlån upp till 500 000 kr. Du får en ränta som vanligtvis ligger mellan 3,54 % - 18,15 % och väldigt förmånliga lånevillkor. Ansök idag och du kan förvänta dig en snabb utbetalning till ditt konto.

FördelarFördelar med Pengino

 • Möjlighet till högt lånebelopp: 5.000kr till 500.000kr
 • Låg ränta från 3.54%
 • Låter dig även samla dina lån till samma låga ränta

KravKrav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med årsinkomst över 100 000 kr

UlemperNackdelar med Pengino

 • Bara kundservice via e-mail
Pengino

"Via Pengino får du möjligheten att låna från 5 000 kr till 500 000 kr. Så vad du än behöver pengar till så räcker det för de flesta. Du kan även räkna med en låg ränta och proffesionell kundservice."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Pengino?

 • Pengino samarbetar med låneförmedlaren Freedom Finance
 • Organisationsnummer: 35857575
 • E-mail: info@pengino.se

Pengino är en svensk marknadsplats för jämförelse av lån som skapats i samarbete med Freedom Finance. Trots att det är en relativt ny aktör på marknaden har Pengino snabbt vuxit och har i dagsläget väldigt högt anseende. Kreditgivaren bakom Pengino, Freedom Finance, är en av Skandinaviens största låneförmedlare och samarbetar med fler än 20 ledande banker och låneinstitut. Med ett så stort företag bakom sig så kan Pengino dra nytta av dess kontakter och på så sätt förmedla bättre lånevillkor till dig som kund.

Själva ansökan sker helt och hållet online och du skriver under enkelt och säkert med BankID när ditt lån blir beviljat. På så sätt kan du vara säker på att dina personuppgifter är skyddade. Förutom detta så är ansökan även helt kostnadsfri och utan förpliktelser. Du behöver alltså inte tacka ja till lånet du blir erbjuden.

Hur lånar man?

Låneansökan görs på Penginos hemsida i tre enkla steg:

 1. Fyll ditt namn, mailadress samt hur stort lån du vill ha och din återbetalningstid.
 2. Fyll i övriga personuppgifter inklusive din lön och anställningsform.
 3. Få svar direkt!

Efter att din ansökan är klar så får du svar direkt. Du blir sedan kontaktad och presenterad med låneerbjudanden från bankerna som är intresserade av att ha dig som kund. Efter att du bestämt dig för vilket lån du vill ta, och skrivit under ditt låneavtal, betalas pengarna ut till ditt konto inom några arbetsdagar.

Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

Grundkraven för att låna pengar hos Pengino är ganska simpla. Du behöver vara över 18 år gammal, ha en årsinkomst över 100 000 kr och ej ha några obetalda skulder hos kronofogden. Dock ska man komma ihåg att detta bara är grundkraven och garanterar ej att ditt lån blir godkänt. För varje ansökan görs en individuell kreditprövning genom UC vilket kollar på din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Ju högre lånebelopp du är ute efter desto strängare är kraven för att låna. Så om du bara är ute efter att låna en liten summa så är sannolikheten att bli beviljad betydligt högre.

Även om man ej får ha några nuvarande obetalda skulder när man lånar så är det okej att ha betalningsanmärkningar. Detta kommer påverka dina lånemöjligheter negativt men det är fortfarande möjligt att låna. Din ränta kommer också bli högre eftersom banken anser att de tar en större risk när de lånar ut till någon med betalningsanmärkningar. Det kan även ställas högre krav på din inkomst. Om du haft betalningsanmärkningar sedan innan ska du alltid vara försiktig innan du bestämmer dig för att låna igen. Att ta på sig nya lån som man kanske får svårt att betala tillbaka kan påverka dig väldigt negativt i framtiden. Om du bestämmer dig för att köpa en bostad kan banken vara tveksam till att bevilja bolån till dig om du haft problem med återbetalningar förut. Men om du vet att du kommer kunna betala tillbaka lånet så är det alltså helt okej att låna trots betalningsanmärkningar.

Hur mycket kan man låna?

Hos Pengino kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 kr till 500 000 kr. Hur stort lån du blir beviljat beror på hur din ekonomiska situation och kreditvärdighet ser ut. Inte alla banker som Pengino samarbetar med erbjuder lån upp till 500 000 kr, alltså är det svårare att låna ju högre beloppet är. Det samma gäller för alla låneförmedlare. Pengino förmedlar enbart privatlån, även kallat blancolån, vilket innebär att banken inte kräver någon säkerhet eller kontantinsats från dig och du kan använda lånet till vad du vill.

Räntan ligger vanligtvis mellan 3.54% - 18.15% och bestäms först efter din individuella kreditprövning. Den här räntan räknar inte med administrationsavgifter och andra kostnader. Fullständiga lånevillkor inklusive den effektiva räntan (alla kostnader medräknade) finner du nedanför:

 • “Ränteexempel: Vid annuitetslån på 250 000 kr med 14 års löptid, rörlig årsränta 5,77 % (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) blir eff. ränta 5,92 %, totalt belopp 364 993 kr och månadskostnaden 2 173 kr. Räntor per 170726. Individuell ränta, vanligtvis 3,54-18,15 %. Effektiv ränta f.n. 3,60-33,40 %.”

Återbetalningstiden ligger mellan 1 - 15 år vilket betyder att du har gott om tid att betala tillbaka lånet. Detta sker vanligtvis via autogiro så du behöver inte oroa dig om att missa några återbetalningar så länge som du har pengar på ditt konto.

Vad säger andra om Pengino?

Trots sin relativt nya status på marknaden så är Pengino en definitiv kundfavorit. Med sitt höga lånebelopp och låga ränta är detta föga förvånande. Omdömen på olika recensionssidor är generellt sett positiva och på Sverigekontanter.se får Pengino 5 av 5 i betyg. Lånabetyg.com ger också ett positivt betyg, 4.3 av 5, där just den låga räntan lyfts upp.

Våra erfarenheter och vad vi hört från användare på vår hemsida har överlag varit väldigt positivt för Pengino. Med sin väletablerade samarbetspartner, Freedom Finance, och bra recensioner från sina kunder ser vi en ljus framtid för Pengino.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande