Recension av Onea Privatlån

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

05.10.2017 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Sammanfattning av Onea

Onea är en relativt ny men trots det välkänd och populär långivare inriktad på mindre privatlån. Du kan låna mellan 500 kr till 30 000 kr med en återbetalningstid mellan 3 och 24 månader. Du får även möjligheten att betala av hela eller delar av lånet när du vill för att minska dina räntekostnader. När du fyller i ansökan får du en enkel översikt över hur hög din månadskostnad kommer bli så att du kan se om det är något du kommer ha råd med.

FördelarFördelar med Onea Privatlån

  • Enkel översikt över månadskostnad innan du ansöker
  • Möjlighet till låga lånebelopp
  • Ingen kreditupplysning från UC vid ansökan

KravKrav för ansökan

  • Över 20 år, folkbokförd i Sverige och inget skuldsaldo hos Kronofogden

UlemperNackdelar med Onea Privatlån

  • Dyrare än andra långivare vid högre lånebelopp
Onea Privatlån

"Är du ute efter ett lite mindre lån och vill inte dra på dig fler kreditupplysningar från UC kan det vara ett bra val. Du kan låna upp till 30 000 kr och får en enkel översikt över hur hög din månadskostnad kommer bli. Smidigt!"

Anna Larsson, Finansexpert

Onea?

Onea är en relativt ny aktör på privatlånsmarknaden. De tillhör koncernen 4finance AB som totalt beviljat över 3.5 miljoner lån på den nordeuropeiska marknaden. Alltså är de en väldigt stor spelare med mycket erfarenhet. Denna erfarenhet har de använt när de skapat sin nyaste långivare, Onea, som är specialiserad på mindre privatlån. Här kan du låna mellan 500 kr till 30 000 kr där en av de största fördelarna är att ingen kreditupplysning från UC tas vid ansökan. Det finns få långivare som erbjuder det till lån så höga som 30 000 kr.

Hur lånar man?

Ansökan sker på Oneas hemsida och redan på första sidan så får du en enkel översikt över hur hög din månadskostnad kommer bli. En av skillnaderna här jämfört med andra långivare är att du istället för att välja återbetalningstiden så väljer du din månadsåterbetalning istället så ändras återbetalningstiden utifrån det. Vi tycker det är ett smart koncept eftersom återbetalningarnas storlek är en av huvudfaktorerna som de flesta tänker på när de letar efter lån. Här får du svar på hur stor den kommer bli direkt. Efter att du bestämt dig för ditt låns storlek så fyller du i dina personuppgifter och skickar iväg ansökan. Därefter får du svar inom kort om du blir godkänd eller ej och efter att du skrivit under låneavtalet med BankID betalas pengarna ut till dig inom några få arbetsdagar.

Vilka krav finns det för att låna?

Kraven varierar utifrån hur stort lån och återbetalningstid du vill ha. För varje ansökan görs en individuell kreditupplysning från Creditsafe. Denna kreditupplysningen görs för att bedöma din återbetalningsförmåga. Anser långivaren att du har en hög återbetalningsförmåga och har god kredithistoria så ökar detta dina chanser att bli beviljad ett högre lån eftersom du utgör en lägre risk för dem. Själva grundkraven för att skicka in din ansökan är att du är över 20 år gammal, folkbokförd i Sverige, samt att du har ett svenskt bankkonto och svenskt mobilnummer. Uppfyller du dessa kraven är det alltså möjligt att skicka in en ansökan men det garanterar ej att du bli godkänd. Om du inte blir godkänd kan det vara en bra idé att kontakta Onea för att få reda på varför du blir nekad och om det är något som du enkelt kan åtgärda inför framtida lån.

Hur mycket kan man låna?

Genom Oneas privatlånstjänst kan du låna mellan 500 till 30 000 kr. Lägsta beloppet här är det lägsta från alla långivare på vår sida. Och vi anser att det är just vid dessa mindre belopp som det lönar sig att låna från Onea. Deras ränta ändras inte nämnvärt från lägre till högre belopp så kostnaderna är ofta högre än deras konkurrenter vid höga lånebelopp. Återbetalningstiden ligger mellan 3 och 24 månader vilket är relativt kort tid för belopp runt 30 000 kr. Men om du är ute efter ett mindre lån och inte vill dra på dig en kreditupplysning från UC så är Onea ett utmärkt alternativ.

Vad säger andra om Onea?

Onea har fått väldigt goda betyg både från kunder och andra recensionssidor. De är en av de mer seriösa långivarna för mindre lånebelopp. Är du ute efter ett stort lån finns många seriösa långivare att välja mellan, men för mindre lån finns det många halvseriösa företag som inte är tydliga med sina avgifter och villkor. Vad andra recensenter tar upp är just att deras högre lån inte är lika konkurrenskraftiga som deras mindre lån. Är du ute efter att låna runt 30 000 kr finns oftast bättre alternativ. Det som dock talar för att ansöka hos Onea även vid dessa belopp är att de ej tar en kreditupplysning från UC vilket oftast är standard för högre lånebelopp. Men för mindre lån så är detta ett av de bästa alternativen på marknaden. Du får en enkel översikt över månadskostnaderna och pengarna betalas ut snabbt och säkert.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande