Recension av Leasy Minilån

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

05.10.2017 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

LEASY

 • 10 000 – 50 000 kr.

 • 9,84 – 21,60%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från LEASY

 • Låna upp till 50.000 kr.

 • Betala tillbaka när det passar dig

 • Din ansökan är inte bindande och tjänsten kostnadsfri

Exempel: Om du lånar 25 000:- i 84 månader så betalar du 593:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 51 432:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 26,44% (2020-07-01), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.

Sammanfattning av Leasy Minilån

Leasy Minilån är en av Sveriges populäraste långivare för mindre privatlån. Du får möjligheten att låna mellan 5.000 kr - 10.000kr samtidigt som du erbjuds en avgifts- och räntefri period på 60 dagar. Med en enkel och snabb ansökan får du svar direkt och pengarna utbetalt snabbt.

FördelarFördelar med Leasy Minilån

 • Hög chans till godkännande
 • Snabbt svar på din ansökan
 • Enkel översikt över alla kostnader

KravKrav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige och 100 000 kr i årsinkomst

UlemperNackdelar med Leasy Minilån

 • Lågt maximalt lånebelopp
L'Easy

"L'Easy Minilån är ett av Sveriges mest populära alternativ när det kommer till mindre privatlån. En av de stora fördelarna är möjligheten till en ränte- och avgiftsfri period när du tecknar lånet, perfekt för dig som behöver tid att bygga upp din ekonomi."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är L'Easy Minilån

 • L’Easy - i samarbete med Thorn Svenska AB
 • Organisationsnummer: 556136-8480
 • E-mail: minilaan@leasy.se
 • Telefonnummer: 0771-10 10 10

L’Easy kanske är mest kända för sin försäljning av hemelektronik och vitvaror på avbetalning, men företaget erbjuder även två olika privatlån. Det första är Minilån som erbjuder lånebelopp mellan 5000 och 10 000kr och Cashloan som är upp till 50 000kr. Dessa lån är väldigt snarlika, dock så erbjuder Minilån dig att ha en avgiftsfri period upp till 60 dagar när du tecknar ditt lån. L’Easy grundades 1985 i Danmark och är numera en del av Thorn-koncernen. Thorn ägs i sin tur av 3C Retail A/S som med över 900 anställda är ett av Danmarks ledande företag inom branschen. Med sin långa erfarenhet och expertis är det lätt att se varför L’Easy är en ledande låneutgivare. Företaget är förutom Sverige även aktiva i Danmark, Nederländerna och Norge.

Hur lånar man?

Du börjar med att välja ett lånebelopp mellan 5000 - 10000kr samt en återbetalningstid mellan 12 och 36 månader. Efter du har gjort detta så får du upp en uppskattad månadskostnad. Denna kan dock ändras beroende på din kreditvärdighet. När ditt belopp är bestämt klickar du på “ansök nu” vilket tar dig till nästa sida där du fyller i dina personuppgifter. På denna sida så finns alla L’Easys lånevillkor tillgängliga för att läsa igenom och du kan fortfarande ändra ditt lånebelopp. Avtalet är i enlighet med ”Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation”. L’Easy är transparenta igenom hela processen och det finns inga dolda avgifter. När allting är ifyllt så klickar du på “ansök nu” igen och din ansökan skickas då in. L’easy gör sen en kreditupplysning vilket kommer att avgöra hur hög din ränta blir, samt om lånet blir beviljat eller ej. Efter detta så tar det upp till 24 timmar för att få svar angående om ditt lån blivit beviljat eller ej. Även efter att du skrivit under och accepterat ditt lån så har du 14 dagars ångersrätt där låneutgivaren betalar tillbaka alla utgifter.

Vilka krav finns det för att låna?

Kraven för att få ett beviljat lån är väldigt enkla hos L’Easy. Du måste vara över 21 år samt inte ha några anmälda betalningsanmärkningar. Att ta lån med betalningsanmärkningar är dock inte omöjligt och det finns en rad andra låneförmedlare som godkänner dig trots detta, vi rekommenderar bl.a Lendo och Re:member. Eftersom en kreditupplysning görs så kommer din årsinkomst påverka hur högt lån du kan ta, samt vad din ränta blir. Generellt sett för privatlån så krävs en årsinkomst över 100 000kr. Detta kan då vara från lön, pension, eller övriga inkomster. För högre belopp så kan kraven vara hårdare eftersom banken vill vara säker på att du kan betala tillbaka. Detta är dock bara grundkraven och garanterar inte att du kommer bli beviljat ett lån. Detta avgörs av kreditupplysningen som kollar på din ekonomiska historia. Om du har en hög kreditvärdighet kommer du kunna få högre lån med en lägre ränta eftersom banken litar på att du kan betala tillbaka lånet.

Hur mycket kan man låna?

Med Minilån så kan du låna ett belopp mellan 5000 och 10000kr och med Cashloan så är beloppet mellan 5000 och 50 000kr. Räntorna är samma hos både varumärkena men skillnaden är att Cashloan erbjuder högre lån medans Minilån erbjuder en avgiftsfri period när lånet tecknas. Båda dessa lån är så kallade blancolån vilket är privatlån där banken inte kräver någon säkerhet ifrån dig. Detta betyder att räntorna oftast är högre jämfört med huslån eller billån eftersom bankerna tar en större risk när de lånar ut pengar. Därför ställs även krav på din inkomst och reglerna för att låna ut pengar i Sverige är väldigt strikta jämfört med andra länder. Detta är för att förhindra kunderna från att hamna i situationer där lånen inte kan betalas tillbaka. L’Easy erbjuder även kostnadsfri ekonomisk hjälp på sin hemsida för att förbättra din ekonomi. Mycket av hjälpen handlar om hur du ska lägga upp din budget på bästa sätt så du har mer pengar över varje månad. Andra hjälpfulla tips är bland annat hur du kan undvika dyra avi-avgifter med hjälp av autogiro. Detta är alltså ett företag som är väldigt ansvarstagande och måna om sina kunder.

Vad säger andra om Leasy Minilån?

L’Easy är precis som sina systerbolag väldigt högt ansedda företag med gott rykte bland sina kunder. På grund av sin långa erfarenhet inom branschen erbjuds kundservice av hög kvalitet och deras goda kontakter inom bankvärlden betyder bra villkor och låga räntor för dig som kund. Det går att kontakta L’Easys kundservice via telefon, e-mail eller sociala medier. De har öppet på vardagar samt på lördagar vilket är ganska så ovanligt och en stor fördel jämfört med sina konkurrenter. På danska Moneybanker.dk får Minilån 9.2/10 i betyg av 419 kunder just på grund av deras goda kundservice och bra lånevillkor. Den svenska hemsidan har också fått bra betyg bland annat från Sverigekredit.se som ger L’Easy 8.5/10. Anledningarna här är liknande och det enda som drar ner betyget är att man inte får låna med betalningsanmärkningar. Men saknar man dessa så är L’Easy ett utmärkt alternativ för privatlån.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande