Recension av Lendo

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

05.10.2017 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Lendo

Just nu 0 kr i uppläggningsavgift
 • 10 000 – 600 000 kr.

 • 2,95 – 29,95%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Lendo

 • Ansök på 1 min

 • Kundernas favorit lån

 • Svar från upp till 35 långivare

Exempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv årsränta 6.70 %. Ett lån på 225 000 kr kostar då 2 555 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 306 571 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.50 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Sammanfattning

Låg ränta, goda lånevillkor, högt lånebelopp. Inte konstigt att Lendo är Sveriges mest välkända låneförmedlare. Låna upp till 500 000 kr och jämför flera låneerbjudanden. Ansök idag och få pengarna på ditt konto inom några få arbetsdagar.

FördelarFördelar med Lendo

 • Väletablerat företag
 • Låg ränta
 • Möjlighet till högt lånebelopp (500 000 kr)

KravKrav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en fast årsinkomst över 110 000 kr

UlemperNackdelar med Lendo

 • Strängare krav än vissa andra långivare
Lendo

"Lendo är troligtvis Sveriges mest välkända låneförmedlare och man kan förstå varför. Du har möjligheten att låna upp till 500 000 kr, du får en låg ränta och kan jämföra och välja mellan flera olika långivare."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Lendo

Lendo är ledande på den svenska marknaden för låneförmedlare och ingår i en av nordens största mediekoncerner. Sedan 2007 har de har funnits på den svenska marknaden och huvudkontoret är beläget i Stockholm. Lendo var en av de första låneförmedlarna på marknaden i Sverige och samarbetar med ett stort antal långivare, vilket innebär att de har stark förhandlingskraft att dra ner räntorna.

Att veta vart du ska teckna ditt nya lån för att få det bästa erbjudandet kan vara nästan omöjligt att avgöra. Att ta hjälp av Lendos tjänster kan då vara en god idé eftersom de ger dig en sammanställning av tillgängliga låneerbjudanden hos flera olika ledande banker, som du sedan fritt kan välja mellan. Tjänsten är helt gratis och icke-bindande för dig som låntagare.

Lendo specialiserar sig på konsumtionslån eller lån utan säkerhet. De erbjuder alltså inte bolån eller smslån. Du kan ta ett samlingslån genom Lendo, vilket betyder att du kan samla dina gamla lån till ett enda förmånligt lån och även välja att lägga till ett nytt. Lendos senaste erbjudande är billån där du kan låna upp till 500 000 kronor med bindningstid på 1-15 år. Billånet skiljer sig från Lendos andra lån då du har bilen som säkerhet utifall du inte kan betala tillbaka lånet.

Lendos tjänster för konsumtionslån

Lendo är en låneförmedlare som jämför olika bankers räntor där du kan låna från 5 000 upp till 500 000 kronor. Lendo samarbetar med flera olika ledande banker och låneinstitut, vilket gör att din ansökan via tjänsten når flera olika långivare. Lendo är experter på att hitta det billigaste lånet på marknaden för just dig - med bäst villkor och lägst ränta.

En fördel med att ansöka om lån via Lendo är att endast en kreditupplysning görs även om flera långivare hanterar din ansökan. Detta är fördelaktigt för din kreditvärdighet. Det är viktigt att jämföra lånevillkoren hos olika banker innan du tar upp ett nytt lån för att du ska hitta det lån som passar dina behov bäst och för att du inte ska lägga onödiga kostnader på att betala räntor. Lendo kräver ingen säkerhet i fastigheter, fordon eller liknande. För att bli beviljad ett konsumtionslån behöver du bara uppfylla lånekraven och sedan lägger sig Lendo inte i vad du använder pengarna till.

Hur lånar man?

För att ta ett lån genom Lendo behöver du bara fylla i låneförmedlarens enkla ansökningsblankett online, det tar enbart några minuter att slutföra. När du skickat din ansökan behandlas den av flera långivare samtidigt. Detta sparar dig mycket tid i jämförelse med om du hade ansökt till varje bank individuellt och behövt genomföra flera olika ansökningar och sedan jämföra erbjudandena.

I formuläret behöver du först fylla i om lånets ändamål gäller refinansiering. Detta handlar om om du vill ta ett samlingslån för att rensa dina lån och kreditavtal som du har idag. Lendo erbjuder möjligheten att samla dina gamla lån samt även ditt nya lån hos en enda leverantör. Det innebär att du enkelt kan ha kontroll och få god översikt över din ekonomi samt totalt sett få lägre lånekostnader varje månad. I formuläret fyller du även i det lånebelopp och den amorteringstid du önskar. Du kan låna från 5000 till 400 000 kronor och du kan betala av lån mellan 3-12 år.

Efter att du skickat in din ansökan kan du få erbjudanden från upp till tjugo olika långivare på bara några minuter upp till 48 timmar. Hur snabbt du får svar samt vilka villkor du får beror på din ekonomi och dina lånebehov. Varje gång du får ett nytt erbjudande får du sms och e-post från Lendo, du kan även logga in på en separat sida för att överblicka dina erbjudanden. Du kan välja ett erbjudande innan du fått svar från alla banker om du så önskar. Du tecknar då lånet enkelt och snabbt med BankID. Efter att du signerat med BankID kan du få pengar överförda på ditt konto på väldigt kort tid - ofta samma dag.

Vilka krav finns det för att låna?

För att få lånerbjudanden genom Lendo behöver du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 110 000 kronor per år (cirka 9167 kr i månaden) samt vara en svensk befolkningsregistrerad medborgare. Du bör ha en fast inkomst, via antingen arbete eller pension. Information om din inkomst och eventuella betalningsanmärkningar presenteras genom den kreditkontroll som görs på dig vid ansökan.

Du bör sakna betalningsanmärkningar för att få bättre erbjudanden men Lendo kan även hjälpa dig med betalningsanmärkningar att hitta ett lån. För att öka dina möjligheter att få bättre lånevillkor om du har en mindre gynnsam ekonomi eller betalningsanmärkningar kan du ansöka med en medsökande.

Vad säger andra om Bank Norwegian?

Lendo blev testvinnare av Årets Låneförmedlare 2016 (Omdömen.se). Faktorer som testades var sajten, utbudet, tryggheten, kvaliteten på tjänsten och priset. Fördelarna som testpersonerna fokuserade på var förmedlarens förmåga att jämföra räntor, hitta de bästa erbjudandena, ge svar omgående samt bra kundservice. Lendo satsar mycket på sin kundtjänst och när du ringer till dem får du experthjälp. Bemötandet är trevligt, effektivt och enkelt och växeln har generösa öppettider. Lendos hemsida är användarvänlig och helt mobilanpassad. Detta gör att du närsomhelst kan ansöka om lån och hålla koll på dina erbjudanden. (Omdömen.se)

På recensionssidan Rejta (nu Eniro.se) har Lendo fått mycket bra betyg, i genomsnitt 4,43 av 5,0. Det goda omdömet handlar till stor del om att användare anser att Lendos service är av god kvalitet och värde, erbjuder stort utbud av långivare, möjlighet att ta låneskydd och att Lendo kan hitta lån till låntagare med betalningsanmärkning. Enligt Omdömen.se är Lendo ett solklart val om du är osäker på vilken låneförmedlare du ska välja. Du kan enkelt och kostnadsfritt se vilka långivare som ger dig bäst ränta och du får hjälp med att hitta din bästa långivare utifrån dina individuella förutsättningar.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande