Recension av Ferratum

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

16.11.2017 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

ROI: Ferratum - Adservice

 • 500 – 45 000 kr.

 • 39,60 – 47,60%

 • om 1 sekund

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från ROI: Ferratum - Adservice

 • Ansök GRATIS nu

 • Besked direkt på skärmen

 • Ingen UC. Ingen uttagsavgift

Exempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.

Sammanfattning av Ferratum

Ferratum erbjuder mindre privatlån upp till 20 000 kr utan en kreditupplysning från UC. Du har två olika lånemöjligheter, en där du får 30 dagar räntefritt och en där du betalar tillbaka lånet efter 30 dagar, beroende på hur stort lån du vill ha.

FördelarFördelar med Ferratum

 • Flexibla lånemöjligheter
 • Låna utan kreditupplysning från UC
 • Lånet kan utbetalas även på helger

KravKrav för ansökan

 • Över 21 år gammal, folkbokförd i Sverige, inget skuldsaldo hos Kronofogden

UlemperNackdelar med Ferratum

 • Erbjuder enbart mindre lånebelopp
Ferratum

"Ferratum är ett utmärkt alternativ för dig som är ute efter ett snabblån med bra lånevillkor, något som kan vara svårt att hitta. Innan du lånar får du en enkel översyn över alla kostnader och villkor. Du kan låna mellan 500 och 20 000 kr och betalar i flesta fall tillbaka lånet efter runt en månad."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Ferratum?

Ferratum är en av världens ledande långivare specialiserade på mindre privatlån. De är verksamma i 24 länder och har alltså expanderat snabbt sen de startade 2005 i Finland. Redan 2006 började de erbjuda lån på den svenska marknaden, sedan dess har de växt till att bli en av Sveriges ledande långivare för snabblån. De erbjuder två stycken olika lån, Ferratum Credit som ligger mellan 1 000 och 20 000 kr där du får 30 dagar räntefritt, samt Ferratum Micro mellan 500 och 4 000 kr där lånebeloppet betalas tillbaka efter 30 dagar. Ferratum Credit är egentligen mer ett kreditkonto än ett lån. Du får tillgång till ett belopp upp till 20 000 kr som du när som helst har tillgång till så att du kan ta ut pengar därifrån fler än en gång. Du betalar bara för den krediten som du använder.

Hur lånar man?

Ansökan sker helt och hållet online och du kan bli godkänd inom några få minuter. Detta lån passar dig som snabbt är ute efter ett lite mindre lånebelopp. Du behöver fylla i dina personuppgifter samt bestämma dig för lånebelopp och återbetalningstid och sedan skicka iväg din ansökan, sen inom kort blir du kontaktad och får reda på om du blir godkänd eller ej. Ansökan är snabb, säker och enkel. På första sidan av ansökan får du till och med en uppskattad månadskostnad beroende på vad du väljer för lånevillkor. Detta kan möjligtvis ändras eftersom en kreditupplysning via Creditsafe görs vid varje ansökan, som bedömer din återbetalningsförmåga. Desto bättre kreditvärdighet desto bättre lånevillkor och lägre ränta.

Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

Grundkraven för att kunna ansöka om lån hos Ferratum är relativt enkla. Du måste vara över 21 år gammal, inget skuldsaldo hos Kronofogden, ha en deklarerad inkomst samt vara folkbokförd i Sverige. Även om du möter dessa krav så är du ej garanterad att bli godkänd. För varje ansökan görs en automatiskt kreditupplysning som ser över din betalningsförmåga och ekonomiska situation. Desto högre lånebelopp du är ute efter, desto högre krav. Ferratum är dock kända för att godkänna många ansökningar så länge som du möter deras krav, detta är för att de specialiserar sig på mindre lån och tar därför en mindre risk när de lånar ut till sina kunder. Långivare som ger ut högre belopp brukar vara striktare med sin bedömning.

Hur mycket kan man låna?

Ferratum erbjuder en rad olika lånemöjligheter till sina kunder. Med Ferratum Credit kan du låna mellan 1 000 och 20 000 kr med 30 dagars räntefritt. Den andra möjligheten är Ferratum Micro som ligger mellan 500 och 4 000 kr där hela beloppet betalas tillbaka efter 30 dagar. Så beroende på hur stort lån du är ute efter och hur länge du behöver dem så erbjuder Ferratum flexibla lånemöjligheter. Dock så erbjuder de enbart mindre belopp som är tänkta att bli återbetalda snabbt så om du är ute efter ett större lån så borde du kolla upp andra långivare. Eftersom Ferratums lån är tänkta att bli återbetalda inom några veckor eller få månader kan man inte jämföra årsräntan med större lån. Istället är det bättre att jämföra den totala kostnaden för lånet.

Vad säger andra om Ferratum?

Ferratum har gott anseende och ses som en av de bättre aktörerna när det kommer till små snabblån. Det finns många oseriösa aktörer som tar ut allt för höga kostnader men med Ferratum så får du en enkel översyn över hur mycket ditt lån kommer kosta innan du ansöker. De flesta kunder på Trustpilot har gett ett bra betyg till dem, och detsamma gäller för andra recensionssidor. Så om du är ute efter ett snabblån med rättvisa villkor så kan detta vara ett bra val för dig.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande