Recension av Direkto

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

05.10.2017 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Ordna Bolån

 • 10 000 – 500 000 kr.

 • 2,95%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Ordna Bolån

 • Väldigt låg ränta från 2,95%

 • Jämför flera låneerbjudanden med en ansökan

 • Möjlighet till högt lånebelopp

Exempel: Genom Direkto kan du låna mellan 10.000 - 500.000 kr. Återbetalningstiden är mellan 1 till 15 år. Räntan du får är rörlig och den sätts individuellt. Vår tjänst (som börjar med din ansökan) är kostnadsfri och Direkto tar aldrig ut några avgifter från sökande. Våra samarbetspartners erbjuder nominella räntor från 2,95% till 29,00%. Effektiv ränta är från 3,00% till 33,23%. Totala kostnaden för ett annuitetslån på 100.000 kr med en nominell ränta om 5,5%, återbetalningstid 5 år, uppläggningsavgift 495 kr och aviavgift 10 kr blir 15.702 kr och den effektiva räntan blir 6,09%. Totalt belopp att betala blir således 115 702 kr över 5 år.

Sammanfattning

Direkto är en fristående låneförmedlare som samarbetar med ett flertal ledande banker och långivare i Sverige. Du kan låna mellan 10 000 kr till 500 000 kr till en låg ränta och en återbetalningstid mellan 1 - 15 år. Här kan du alltså hitta lån som passar de flestas behov. Med en enda ansökan kan du jämföra flera olika låneerbjudanden och välja det som passar dig bäst.

FördelarFördelar med Direkto

 • Möjlighet till högt lånebelopp: 10.000kr till 500.000kr
 • Låg ränta från 2,95%
 • Jämför flera låneerbjudanden med en ansökan

KravKrav för ansökan

 • Över 20 år och folkbokförd i Sverige med årsinkomst över 100 000 kr

UlemperNackdelar med Direkto

 • Samarbetar med färre långivare än vissa andra låneförmedlare
Direkto

"Direkto har länge varit en favorit på den svenska marknaden. Du kan låna upp till 500 000 kr till en låg ränta, alltså passar detta de flestas behov. Har du några problem med ansökan eller lånet erbjuder de även trevlig och proffsig kundservice. Helt enkelt ett bra val om du är ute efter lån!"

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Direkto?

Direkto är en fristående Svensk låneförmedlare som grundades 2012. Sedan dess har de växt för att bli en ledande aktör på marknaden. De har specialiserat sig på låneförmedling till kunder med god kreditvärdighet och har därför färre samarbetspartners än många större låneförmedlare. De långivare som de samarbetar med erbjuder enbart lån med låg ränta och goda villkor. Du kan låna mellan 10 000 kr och 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 och 15 år. Det finns låneförmedlare som erbjuder mindre lånebelopp men högre än 500 000 kr går inte att få genom privatlån. Alltså passar Direkto de flestas behov när det kommer till lån. Hela ansökan sker online och du skriver enkelt under avtalet med BankID om du blir beviljad. Förutom detta så är ansökan även helt kostnadsfri och utan förpliktelser. Du behöver alltså inte tacka ja till lånet du blir erbjuden.

Hur lånar man?

Låneansökan görs på Direktos hemsida i några få enkla steg. Du börjar med att fylla i hur stort lån du vill ha samt återbetalningstiden. Du får du en enkel översikt över hur hög din månadskostnad kommer bli. Efter att du bestämt dig för detaljerna angående ditt lån fyller du i dina personuppgifter och skickar iväg din ansökan. Efter att din ansökan är klar så får du svar inom kort. Du blir sedan kontaktad och presenterad med låneerbjudanden från bankerna som är intresserade av att låna ut till dig. Efter att du bestämt dig för vilket lån du vill ta, och skrivit under ditt låneavtal, betalas pengarna ut till ditt konto inom några arbetsdagar. Du har självklart även 14 dagars ångerrätt efter detta så om du ångrar dig kan du säga upp lånet utan några kostnader.

Vilka krav finns det för att få sitt lån beviljat?

Grundkraven för att ansöka om lån är relativt simpla. Du behöver vara över 20 år gammal, ha en årsinkomst över 100 000 kr och ej ha några obetalda skulder hos kronofogden de senaste 6 månaderna. Detta är dock enbart grundkraven och garanterar ej att ditt lån blir godkänt. För varje ansökan görs en individuell kreditprövning genom UC vilket kollar på din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Ju högre lånebelopp du är ute efter desto strängare är kraven för att låna. Så om du bara är ute efter att låna en liten summa så är sannolikheten att bli beviljad betydligt högre. Även om man ej får ha några nuvarande obetalda skulder när man lånar så är det okej att ha betalningsanmärkningar. Detta kommer påverka dina lånemöjligheter negativt men det är fortfarande möjligt att låna. Din ränta kommer också bli högre eftersom banken anser att de tar en större risk när de lånar ut till någon med betalningsanmärkningar. Det kan även ställas högre krav på din inkomst. Om du haft betalningsanmärkningar sedan innan ska du alltid vara försiktig innan du bestämmer dig för att låna igen. Att ta på sig nya lån som man kanske får svårt att betala tillbaka kan påverka dig väldigt negativt i framtiden. Om du bestämmer dig för att köpa en bostad kan banken vara tveksam till att bevilja bolån till dig om du haft problem med återbetalningar förut. Men om du vet att du kommer kunna betala tillbaka lånet så är det alltså helt okej att låna trots betalningsanmärkningar.

Hur mycket kan man låna?

Hos Direkto kan du ansöka om privatlån mellan 10 000 kr till 500 000 kr. Hur stort lån du blir beviljat beror på hur din ekonomiska situation och kreditvärdighet ser ut. Inte alla banker som Direkto samarbetar med erbjuder lån upp till 500 000 kr, alltså är det svårare att låna ju högre beloppet är. Det samma gäller för alla låneförmedlare. Direkto förmedlar enbart privatlån, även kallat blancolån, vilket innebär att banken inte kräver någon säkerhet eller kontantinsats från dig och du kan använda lånet till vad du vill. Räntan ligger vanligtvis mellan 2,95% - 29,00% och bestäms först efter din individuella kreditprövning. Den här räntan räknar inte med administrationsavgifter och andra kostnader. Fullständiga lånevillkor inklusive den effektiva räntan (alla kostnader medräknade) finner du nedanför:

 • “Genom Direkto kan du låna mellan 10 .00 - 500.000 kr. Återbetalningstiden är mellan 1 till 15 år. Räntan du får är rörlig och den sätts individuellt. Vår tjänst (som börjar med din ansökan) är kostnadsfri och Direkto tar aldrig ut några avgifter från sökande. Våra samarbetspartners erbjuder nominella räntor från 2,95% till 29,00%. Effektiv ränta är från 3,00% till 33,23%. Totala kostnaden för ett annuitetslån på 100.000 kr med en nominell ränta om 5,5%, återbetalningstid 5 år, uppläggningsavgift 495 kr och aviavgift 10 kr blir 15.702 kr och den effektiva räntan blir 6,09%. Totalt belopp att betala blir således 115 702 kr över 5 år. Vi på Direkto tar inte ut några avgifter för vår tjänst.”

Återbetalningstiden ligger mellan 1 - 15 år vilket betyder att du har gott om tid att betala tillbaka lånet. Detta sker vanligtvis via autogiro så du behöver inte oroa dig om att missa några återbetalningar så länge som du har pengar på ditt konto.

Vad säger andra om Direkto?

Som de flesta andra låneförmedlarna så har Direkto högt anseende. Detta är eftersom du med en enda ansökan kan få flera låneerbjudanden. Detta är oftast ett mer effektivt sätt att jämföra lån än att själv ansöka hos många olika långivare. Direkto accepterar många ansökningar och bankerna de samarbetar med erbjuder låga räntor och bra lånevillkor. De flesta recensionssidor har gett Direkto högt betyg, och detsamma gäller för kundrecensioner. Ansöker du genom Direkto kommer du med stor sannolikhet bli nöjd med ditt val.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande