Recension av Daypay

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

13.02.2018 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Sammanfattning av Daypay

Daypay är en ny och modern långivare som specialiserat sig på mindre privatlån. Du kan låna upp till 20 000 kr med en ansökan som bara tar några minuter. Lånevillkoren du får är väldigt förmånliga och så länge som du bara är ute efter ett mindre lån är detta ett utmärkt alternativ. Ansök idag, ingen kreditupplysning från UC.

FördelarFördelar med Daypay

  • Enkel online-ansökan
  • Du får besked på din låneansökan direkt
  • Ingen kreditupplysning (UC) görs på lån under 10 000 kr
  • Utbetalning samma dag om du ansöker innan kl 12

KravKrav för ansökan

  • Över 20 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 100 000 kr

UlemperNackdelar med Daypay

  • Högsta summan du kan låna är 20 000 kr
Daypay

"Är du i behov av en mindre mängd pengar, samtidigt som du inte har tid att vänta så är Daypay ett bra alternativ. De erbjuder lån utan UC med stor chans att få ditt lån utbetalt snabbt."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Daypay?

  • Daypay är en svensk kredittjänst från Ambrion Finans AB
  • Org nr: 556673-8695
  • Telefon: 08 20 83 00
  • E-post: info@daypay.se

Daypay tillhör koncernen Ambrion Finans och är en kredittjänst med inriktning på den finansiella marknaden för krediter på mindre lån med kort återbetalning. Företaget är en godkänd kreditgivare av Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer för “Ansvarsfull kreditgivning”. Daypay grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Stockholm. De har generösa öppettider för kundtjänst och finns tillgängliga på telefon, chatt-support och e-post. Företaget använder alltid krypterad datatrafik vid hantering av personuppgifter och kontouppgifter i lånansökningsprocessen.

Daypays tjänst är fokuserad på att bevilja krediter från 30 dagar till 5 år. Med ett sådant snabblån kan du låna från 1000 kr till 10 000 kr. Tiden du måste återbetala varierar och kan vara 30, 60 eller 90 dagar. Med Daypays lån krävs ingen säkerhet, som det till exempel gör vid huslån eller billån, och du kan välja vad du vill använda pengarna till. Det görs heller ingen kreditupplysning om du tar ett lån under 10 000 kr, vilket gör att din ansökan inte syns. Det är också möjligt att ta ett större lån på 11 000 kr till 20 000 kr över 1-5 år men då tar Daypay en kreditupplysning via Upplysningscentralen.

Hur lånar man?

Din lånansökan görs enkelt och effektivt via online-ansökning på Daypays hemsida. Du börjar med att fylla i lånebelopp samt lånetid (1000 kr - 10 000 kr i 30, 60 eller 90 dagar) och sedan fyller du i personuppgifter. Nästa steg är att vänta på svar från Daypay, du får veta om ditt lån blir beviljat eller ej ganska direkt. Genom att identifiera dig med e-legitimation blir processen smidig och snabb. När ditt lån blivit beviljat, betalar alltid Daypay ut pengarna samma dag. När pengarna uppkommer på ditt konto beror på din individuella bank. Du får alla dina fakturor skickade till din e-post och du får alltid ett sms när dina pengar blivit utbetalda. Daypay genomför direkt utbetalning om du har Swedbank eller Handelsbanken. Detta innebär att pengarna blir överförda till ditt konto inom bara någon timme. Om din ansökan är inskickad innan kl 12, får du pengarna samma dag. Om du ansöker på helgen, kommer pengarna på nästkommande vardag.

Vilka krav finns det för att låna?

Kraven du måste uppfylla för att få ditt lån beviljat genom Daypay varierar beroende på hur stort lån du vill ta och återbetalningstid. Grundkraven innebär att du är minst 20 år gammal, bosatt och folkbokförd i Sverige, saknar betalningsanmärkningar hos Kronofogden, har en fast inkomst på minst 100 000 kr per år och inga tidigare obetalda lån hos Daypay. Det kan hända att du får avslag på din ansökan trots att du saknar betalningsanmärkningar. Detta kan bero på att du bedöms ha låg kreditvärdighet och möjlighet att återbetala lånet. Det kan exempelvis handla om underskott av kapital, inkomst, hög boendekostnad eller många tidigare förfrågningar. Om du har en betalningsanmärkning men god ekonomi i övrigt finns det möjlighet att bli beviljad lån hos Daypay ändå.

Hur mycket kan man låna?

Företaget erbjuder “Snabblån Daypay” eller “Pluslån Daypay”. Snabblånet har kortare avbetalning och lägre lånebelopp (1000 kr - 10 000 kr, 1-3 månader) och här görs ingen kreditupplysning. Pluslånet tillåter dig att låna högre summa över längre tid (11 000 kr - 20 000 kr; 1,2 eller 3 år) och här görs en kreditupplysning. Detta är för banken ska kunna säkerställa du är kreditvärdig. Det kostar inget att ansöka om lån via Daypay och du är inte bunden till att välja ett låneerbjudande. Kreditgivaren tjänar pengar genom provision från bankerna vid uppstartade lån. Under fliken “Priser för lån” på Daypays hemsida kan du läsa i detalj om vad olika typer av lån kommer kosta dig per månad.

Hos Daypay är amorteringstiden inte flexibel och knuten till hur mycket du vill låna, vilket kan ses som negativt. Upp till 3000 kr måste betalas tillbaka inom högst en månad. 4000-6000 kr måste betalas av på 60 dagar, 7000-10 000 kr på 90 dagar, 11-13 000 kr gäller 1 år, 14-16 000 kr är 3 år och 17 000 kr och uppåt är högst 5 år. Kraven för återbetalningstid skiljer sig alltså stort från 10 000 kr till 11 000 kr, vilket innebär att låntagaren i vissa fall måste låna en större summa för att komma upp i den högre avbetalningstiden.

Vad säger andra om Daypay?

Daypay får ett blandat betyg på grund av relativt hög ränta på snabblån och låg flexibilitet vid avbetalning. Det vore fördelaktigt om kunden inte var tvungen att betala av lånet på 3 och 5 år för lån större än 13 000 kr eftersom det resulterar i högre kostnader än vad räntan verkar vara. Omdömet förbättras av att Daypay har hög beviljandegrad och erbjuder lägre räntor på större lånbelopp. Sverigekontanter.se har gett Daypay som sms-företag ett medelbetyg på 6/10. Detta baseras på hög ränta på snabblån jämfört med konkurrerande företag med liknande tjänster. Hos Daypay ska exempelvis ett lån på 1000 kr avbetalas inom en månad med en kostnad på 295 kr. Det går att hitta andra kreditgivare på marknaden som tar mindre än hälften av detta pris. Det är billigare för lån på större belopp men fortfarande lite dyrare än toppföretagen inom smslån.

Sverigekontanter.se påpekar att Daypay har fördelar såsom att de är transparenta och tydliga med att skriva ut all information som behövs för en låntagare på hemsidan. Att låntagaren får pengarna samma dag som lånet blir beviljat är också en förmån. På Credi.se har Daypay fått ett medelbetyg på 6/10. Svagheterna innebär hög månadskostnad för snabblån. Styrkorna är att Daypay bedöms vara en ansvarsfull och trygg utgivare då de blivit tilldelade pris för högsta kreditvärdighet enligt UC. Det är även fördelaktigt att behandlingen och låneprocessen sker väldigt snabbt hos kreditgivaren och att det inte görs kreditupplysning på mindre lån. Daypay betalar ut inom enbart en timme och även på helger om du har Handelsbanken eller Swedbank.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande