Recension av Compricer

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

02.03.2018 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Compricer

 • 10 000 – 500 000 kr.

 • 2,95 – 56,95%

 • om 1 dag

  Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Compricer

 • Jämför flera långivare

 • 1 ansökan = 1 kreditupplysning

 • Välj erbjudandet som passar dig bäst — helt kostnadsfritt!

Exempel: De lånevillkor du får bestäms av de långivare som är anslutna till tjänsten efter sedvanlig kreditprövning. Om den rörliga årsräntan är 5,5% blir den effektiva räntan 5,86% för ett lån om 100 000 kr med 5 års löptid och uppläggningsavgift om 495 kr samt 0 kr i aviavgift. Det totala beloppet att betala blir då 115 102 kr och din månadskostnad blir 1 910 kr. Detta avser återbetalning med annuitet.

Sammanfattning av Compricer

Compricer låter dig jämföra lån mellan 5 000 kr till 500 000 kr från de flesta långivare och låneföremedlare på den svenska marknaden. De låter dig även ansöka om att få låneerbjudanden direkt från deras hemsida via ett enkelt ansökningsformulär. Du blir sedan matchad med de långivare vars krav du möter. På så vis kan du försäkra dig om att du fått det bästa lånet utifrån dina förutsättningar.

FördelarFördelar med Compricer

 • Jämför lån från flera långivare
 • Få en enkel översikt över kostnaderna
 • Få ett lån utifrån dina förutsättningar

KravKrav för ansökan

 • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst
 • Varierar mellan långivarna

UlemperNackdelar med Compricer

 • Inget nämnvärt
Compricer

"Compricer är den största och mest populära jämförelsetjänsten för privatlån i Sverige. Förutom privatlån kan du även jämföra försäkringar och andra finansiella tjänster. De erbjuder dig även möjligheten att ansöka om lån direkt via deras hemsida, varpå du får erbjudanden från långivare vars villkor du möter."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Compricer?

Compricer är en del av Schibsted, en av nordens största mediekoncerner. De är registrerade både hos Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge. De är alltså ett legitimt företag och du kan känna dig säker om du lånar pengar därifrån. Alla finansföretag i Skandinavien är hårt kontrollerade. Förutom Compricer så äger de även Lendo som är aktiva på privatlånsmarknaden. Compricer är deras jämförelsetjänst för finansiella tjänster och är den största i Sverige för att jämföra privatlån. Du kan även ansöka om lån direkt via deras hemsida och få låneerbjudanden från långivare vars krav du möter.

Hur lånar man?

Ansökan sker helt och hållet online på deras hemsida. Där fyller du i ett enkelt ansökningsformulär varpå du blir kontaktad inom kort med svar från de långivare vars krav du möter. Det tar bara några minuter att skicka in ditt ansökningsformulär, och om du blir godkänd sker utbetalningen oftast samma bankdag. Detta är alltså ett bra alternativ för dig som är i behov av att låna pengar snabbt. Förutom att kunna ansöka via Compricer har de även en lista över långivare på marknaden så att du själv kan jämföra och ansöka hos den som passar dig bäst.

Vilka krav finns det för att låna?

Grundkraven för att ansöka om lån via Compricer är följande:

 • Du måste vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha en taxerad inkomst
 • Du får ej ha några obetalda skulder hos kronofogden

Om du har betalningsanmärkningar är det fortfarande möjligt att ansöka, dock så ställs strängare krav och det kan vara svårt att få större lånebelopp beviljade.

Detta är dock enbart grundkraven och dessa varierar från långivare till långivare. Ansöker du direkt hos en långivare kan kraven vara olika. Desto högre belopp du vill ansöka om, desto strängare är långivarna i sin kreditvärdering.

Hur mycket kan man låna?

Genom Compricer erbjuds du möjligheten att jämföra och ansöka om lån mellan 5 000 kr och 500 000 kr. De jämför alltså lån inom de flesta kategorier av privatlån. De är tydliga med alla avgifter och räntor så att du enkelt kan jämföra de olika långivarna. Ansökan sker antingen direkt på Compricers hemsida, eller genom att klicka på en av långivarna och ansöka där. Räntan du får sätts individuellt efter en kreditupplysning. När du jämför räntan mellan olika långivare är det viktigt att du jämför den effektiva räntan. Denna inkluderar förutom den nominella räntan även alla andra kostnader i samband med lånet och ger därför en bättre översyn över hur mycket det faktiskt kostar.

Vad säger andra om Compricer?

Compricer är en av de mest populära och välkända jämförelsetjänsterna för finansiella tjänster på den svenska marknaden. Många kunder har haft bra erfarenheter från dem, bland annat 8,8/10 från kunder via Trustpilot. Även från andra recensionssidor så har de fått goda betyg. Deras kundtjänst anses även vara utmärkt och väldigt professionell. Compricer är alltså ett bra val för dig som är i behov av att låna pengar men vill försäkra dig om att du får ett bra erbjudande.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande