Recension av Bank Norwegian

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

05.10.2017 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Bank Norwegian SE

  • 5 000 – 600 000 kr.

  • 6,99 – 22,99%

  • om 1 dag

    Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Bank Norwegian SE

  • Låna pengar snabbt till vad du vill

  • Lån mellan 5 000 - 600 000 kr

  • Ansök nu och få svar direkt

Exempel: Räntan är individuell f n 6,99% - 22,99% och villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett lån på 65 000 kr upplagt på fem år med exempelräntan 13,99% (effektiv ränta på 15,88%), blir det totala beloppet att betala 91 866 kr, vilket motsvarar 1 531 kr/mån. Lånetid 1-15 år. Max. effektiv ränta 29,27%

Sammanfattning av Bank Norwegian

Kanske mest känt för sitt flygbolag, Bank Norwegian erbjuder även privatlån. Med en ränta mellan 8,99% - 22,49% och möjligheten att låna upp till 600 000 kr kan man förstå varför de är en kundfavorit.

Bank Norwegian

"Bank Norwegian låter dig låna upp till 600 000 kr med en låg ränta och goda lånevillkor. Om du är i behov av ett privatlån och vill bli en av deras tusentals nöjda kunder så ansök idag."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Bank Norwegian?

Det norska bolaget Bank Norwegian har huvudkontor i Oslo men är även verksam på den Svenska marknaden sedan 2013. Bankens moderbolag driver ett av världens största flygbolag, Norwegian. De är en av de få banker i Sverige som erbjuder privatlån eller konsumtionslån upp till 600 000 kronor då de flesta ej erbjuder lån över 350 000 kronor.

Bank Norwegian inriktar sig på den privata marknaden och erbjuder sina tjänster endast online. Banken erbjuder tre produkter – konsumtionslån, kreditkort och sparkonto. De erbjuder konsumtionslån från 5 000 till 600 000 kronor och du får svar på din låneansökan samma dag som du sänder in den. Du får pengarna överförda på ditt konto så snabbt som möjligt, ofta inom 2-5 arbetsdagar.

Vilka tjänster erbjuder Bank Norwegian?

Bank Norwegian är mest kända för deras konsumtionslån men de erbjuder även kreditkort där du exempelvis kan samla CashPoints-bonus vid varje inköp du gör, som du sen kan växla in mot flygbiljetter hos Norwegian till nästan vilken destination som helst. Kortet har ingen årsavgift och de tar inga avgifter om du konsumerar i utlandet. Bank Norwegian har generösa räntor för sparkonton, just nu har de 0,90 procent från första kronan. Sparkontot är kostnadsfritt och du kan närsomhelst välja att ta ut pengarna. Det finns inga bindningstider eller uttagsgränser för pengarna på sparkontot.

Det som utmärker Bank Norwegians sparkonto är försäkringen. Eftersom bolaget är norskt ingår det i norska Sikringsfonden och pengarna är försäkrade där upp till två miljoner norska kronor, i jämförelse med den svenska bankförsäkringen som är en miljon svenska kronor. Om något skulle hända kan du alltså få tillbaka upp till två miljoner norska kronor med Bank Norwegian.

Bank Norwegian erbjuder betalningsförsäkring på konsumtionslån så att du kan skydda din ekonomi på bästa sätt. Försäkringen täcker avbetalningen med 100 procent sjukskrivning, 100 procent arbetslöshet och uppsägningar (exklusive egenföretagare) i mer än 30 dagar och sjukhusvistelse (endast för egenföretagare). Vid dödsfall löses lån upp till 350 000 kronor. Försäkringen kostar 7,4 procent av avbetalning på lånet. Om du lånar med medsökande behöver samtliga parter en individuell försäkring. Bank Norwegian kan även hjälpa dig att samla dina lån. När du tar ett nytt konsumtionslån hos Bank Norwegian kan du samla dina gamla lån på ett och samma ställe och till en totalt sett lägre ränta. Samlingslånet tillåter dig som vill att refinansiera dyra lån och småskulder.

Hur lånar man?

Låneansökan hos Bank Norwegian är en enkel och snabb process. Du fyller i en ansökan på deras hemsida, får lånerbjudande och sedan bestämmer du själv vad du vill använda lånet till. Bank Norwegians låneansökan är kostnadsfri och icke-bindande, vilket innebär att du har rätt att tacka nej till de lånerbjudanden du får.

Du bör använda BankID för att ansöka om lån hos Bank Norwegian och låneansökan görs i ett säkert och krypterat formulär där kontaktinformation och finansiell information samlas för att bekräfta att du är kreditvärdig. Bank Norwegian tar inga avgifter för registrering och de har låga uppstartskostnader. På Bank Norwegians hemsida kan du använda lånekalkylatorn för att räkna ut din ungefärliga månadskostnad på lånet. Du behöver enbart välja lånebelopp och återbetalningstid för att få en uppskattad månadsavgift. Detta är dock ett ungefärligt pris då uträkningen är baserad på en exempelränta. Bank Norwegian ger alla kunder individuella erbjudanden baserade på deras ekonomiska situation.

Den ränta du får avgörs individuellt per låntagare men börjar på 8,99 procent, vilket är en väldigt låg ränta. För konsumtionslån erbjuds normalt en räntesats på 5 procent. Amorteringstid och lånebelopp anpassas efter dina behov och det är möjligt att lösa lånet när du vill, antingen en del av det eller hela lånet. Bank Norwegian specialiserar sig på att erbjuda lån utan säkerhet på ett effektivt sätt och med konkurrenskraftiga räntor. Återbetalningsperioden hos Bank Norwegian uppgår till 15 år, vilket gör att du kan ha råd med ditt lån och inte behöver betala av mer än vad din ekonomi kan hantera.

Vilka krav finns det för att låna?

För att få ett lån beviljat på Bank Norwegian bör du uppfylla tre krav: inte ha betalningsanmärkningar hos Kronofogden, vara minst 18 år och vara folkbokförd i Sverige under tre år före låneansökan sänds in. Detta är bankens generella krav men en individuell bedömning görs alltid på låntagaren som bland annat baseras på en kreditundersökning. Bank Norwegian har inte angett en lägsta inkomst som grundkrav.

Vad säger andra om Bank Norwegian?

På Omdömen.se har Bank Norwegian fått 4,6 av 5 i betyg. Omdömet baseras på den enkla ansökningsprocessen, låga räntor, låga avgifter, bra kundtjänst och en tydlig hemsida. Fler noteringar som har gjorts är möjlighet till högt lånebelopp, enkelheten att låna, mobilvänlig hemsida, hög sparränta och hög bankförsäkring. På Sverigekredit.se har Bank Norwegian höga betyg och är den mest populära långivaren av konsumtionslån. De godkänner också flesta låneansökningar av alla andra kreditföretag som erbjuder samma lånetyp. Det som utmärker Bank Norwegian mest är deras höga lånemängd för konsumtionslån, vilket är störst i Sverige. Som vi tidigare har nämnt ligger den på 6000 till 600 000 kronor för lån utan säkerhet.

Privatafinanser.com understryker att för dig som gillar att vara på resande fot och uppleva nya spännande länder så är Bank Norwegians kreditkort det bästa valet. Du får bonus på alla dina köp och upp till 20 procent på flygbiljetter hos Norwegian. Bonusen innebär att vid alla inköp du gör, sparar du till din nästa resa helt kostnadsfritt. Du får även gratis avbeställningsskydd och reseförsäkring när du köper resor med Bank Norwegians kreditkort. Bank Norwegians kundtjänst har höga betyg på Omdömen.se. Om du tappat bort ditt kort kan du hela året runt, alla dagar i veckan ringa och spärra kortet enkelt och snabbt. Telefonsupporten har öppet 10-16 på vardagar för att svara på generella frågor och bemötandet håller hög kvalitet. Du kan även kika på deras hemsida under ”Hjälp” för att få tydliga svar på de 50 vanligaste frågorna.

Bank Norwegian säljer finansiella produkter utan dolda avgifter och ger dig alltid det totala priset på din produkt. Det är en nätbaserad bank, vilket gör att du inte behöver vara med och betala för dyra lokaler och flera anställda. Bank Norwegian bedriver alltså sin bankverksamhet på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt, vilket är fördelaktigt för dig som kund.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande