Recension av Axo Finans

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

03.01.2018 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Sammanfattning av Axo Finans

Axo Finans är en välkänd låneförmedlare som samarbetar med några av Sveriges främsta långivare. Du får möjliheten att låna upp till 500 000 kr och själv välja lånet som passar dig bäst. Med bara en ansökan så får du flera olika låneerbjudanden att välja mellan så du kan ta det lånet som passar dig bäst.

FördelarFördelar med Axo Finans

  • Samarbetar med välkända långivare
  • Professionell kundservice
  • Möjlighet till högt lånebelopp (500 000 kr)

KravKrav för ansökan

  • Över 18 år och folkbokförd i Sverige med en årsinkomst över 120 000 kr

UlemperNackdelar med Axo Finans

  • Samarbetar med färre långivare än många andra låneförmedlare
Axo Finans

"Axo Finans låter dig låna upp till 500 000 kr med en låg ränta och goda lånevillkor. Med en enda ansökan får du möjligheten att jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare, sen väljer du själv det bästa lånet."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Axo Finans?

Axo Finans är en nordisk låneförmedlare som specialiserar sig på att hitta konsumtionslån till konsumenter hos ett flertal ledande svenska banker och kreditinstitut. Låneförmedlarens service fokuserar på att hitta lån som passar den individuella kundens behov bäst och till den lägsta möjliga räntan. Axo Finans är godkända av Finansinspektionen, vilket innebär att du lugnt kan låna pengar via förmedlaren.

Axo Finans samverkar med åtta banker och kreditbolag, vilket gör att konkurrensen ökar att få dig som kund när du ansöker genom låneförmedlaren. De ser till att din ansökan blir behandlad av flera långivare samtidigt och endast en kreditupplysning görs per ansökan. De långivare som Axo Finans jobbar med idag är Spring Finance, Bank Norwegian, Marginalen bank, Santander Consumer Bank, BlueStep, Collector Bank, Sevenday och Nordax Bank.

Axo Finans har sitt huvudkontor i Göteborg och är ett varumärke ägt av Axo Finans AB, dotterbolag till det norska företaget Axo Finans AB. Axo Finans är en av de största låneförmedlarna i Norge och växer nu snabbt på den svenska marknaden.

Vilka tjänster erbjuder Axo Finans?

Axo Finans tjänst är enkel att använda och dessutom helt gratis. Låneförmedlaren erbjuder lån utan säkerhet, vilket innebär att bankerna och låneinstituten inte frågar vad du ska använda pengarna till. Ett lån utan säkerhet kan vara till exempel ett privatlån eller renoveringslån. Lånebeloppet kan sträcka sig från 5 000 till 500 000 kr och återbetalningstiden är 12 - 180 månader.

Axo Finans kan även hjälpa dig att lösa gamla dyra lån som kreditkort. Det innebär att du samlar dina små dyra lån till ett enda med lägre ränta och sedan betalar du av de direkt. Att betala av lån snabbt på detta sätt kan spara dig flera tusen kronor. Axo Finans hjälper dig alltså att ersätta dina höga nuvarande räntor till låga räntor.

Låneförmedlaren erbjuder även tjänsten att samla lån, krediter och avbetalningar till ett enda förmånligare lån så att din totala kostnad för lån minskar varje månad. Tjänsten samlingslån bygger på att hitta ditt billigaste konsumtionslån och förbättra din ekonomi. Att samla lån innebär flera fördelar för dig som låntagare. Du har möjlighet att spara pengar genom att få en lägre ränta och genom ett samlat lån blir det lättare för dig att ha kontroll över din ekonomi. Istället för att behöva ha koll på avier från flera olika företag så samlar du dina lån till ett enda konsumtionslån med mer förmånliga villkor.

Hur lånar man?

Fyll i en låneansökan via Axo Finans hemsida så kontaktar de flera låneinstitut åt dig på en gång. Långivarna överblickar snabbt din ansökan och ger dig ett låneerbjudande. Om du vill öka dina möjligheter att få låna pengar snabbt är det en god idé att ansöka genom Axo Finans då du får svar inom bara ett par timmar.

Allt du behöver göra är att fylla i det enkla ansökningsformuläret och sedan skickar Axo Finans låneerbjudanden till dig. Låneansökan är inte bindande och beviljade lån är öppna i 30 dagar, vilket innebär att du har lång tid på dig att ta ett beslut. Om du fyller i en ansökan innan kl 16:00 får du normalt svar samma dag (vardagar). På en vardag besvaras din ansökan inom cirka fyra timmar.

När Axo Finans har fått besked från alla långivare så ringer en handläggare upp dig för att presentera ditt bästa låneerbjudande. Detta låneerbjudande är giltigt i 30 dagar och för att godkänna lånet måste du antingen signera med bank-ID på nätet eller signera skuldebrevet som kommer via post, detta beror på vilken bank som beviljar dig ett lån.

Vilka krav finns det för att låna?

Kraven för att ta lån genom Axo Finans är minst 18 år fyllda, 120 000 kronor i årlig inkomst, inga betalningsanmärkningar och att du har fast anställning. Om du har god ekonomi kan du låna trots att du har eget företag, har ett vikariat eller är pensionär.

Det som avgör om du blir beviljad ett lån eller vilka lånevillkor du får genom Axo Finans är din betalningsförmåga samt ekonomiska historia. Om du idag har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden kan Axo Finans tyvärr inte hjälpa dig att hitta ett lån.

Vad säger andra om Axo Finans?

Axo Finans hemsida är tydligt strukturerad och de är transparenta med all viktig information där. Det positiva med Axo Finans är att de erbjuder låga räntor, kräver låg inkomst för att vara förmedlare av privatlån och de har väldigt bra betyg av kunder på Trustpilot. Axo Finans erbjuder dig också möjligheten att ta mindre lån. När du tar ett lån får du även tillbaka 30 procent av dina totala räntekostnader vid deklaration. När du tar lån via Axo Finans kan du känna dig trygg eftersom de samarbetar med stora och trygga finansiella institutioner. De godkänner en stor andel av ansökningarna och ditt låneerbjudande gäller i 30 dagar från ett 10-tal långivare.

Tjänstens brist är att de samarbetar med ett lägre antal finansinstitut än några andra låneförmedlare på marknaden samt att du inte kan låna med betalningsanmärkning. Axo Finans målsättning är dock inte att arbeta med det största antalet banker på marknaden utan med de bästa långivarna på marknaden. På Trustpilot har Axo Finans mycket hög betygsättning, 9.2 av 10 av sammanlagt 210 omdömen. Motivationerna bakom betyget är främst baserade på att kunden får svar mycket snabbt, det är en enkel tjänst att använda, problemfri service, hjälpsam kundtjänst och trevligt bemötande.

På Sverigekredit är Axo Finans den populäraste låneförmedlaren och statistiken på antal kunder som väljer att ansöka via dem har ökat extremt snabbt. Enligt Sverigekredit så har du stor chans att få din låneansökan godkänd genom Axo Finans, faktiskt oftare än hos majoriteten av andra svenska låneförmedlare. På Eniro.se har Axo Finans fått toppbetyg där användarnas motiveringar fokuserar på snabb handläggning, professionell service och förmåga att samla lån till lägre totala månadskostnader. Axo Finans prioriterar högt att ha god kontakt med sina användare och därför är de enkla att nå genom hemsida, via telefon genom kundtjänst eller på sociala medier. Du kan alltid kontakta de på ett smidigt sätt om du vill diskutera frågor eller önskemål.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande