Recension av Advisa

https://finansi.se/finansi/images/review-avatar.png

Recension
skrivet den

13.02.2018 av

Anna Larsson.

Gå direkte til:

Advisa

Kostnadsfri ansökan!
  • 5 000 – 600 000 kr.

  • 2,95 – 29,27%

  • om 1 timme

    Ifall du ansöker nu

Dina fördelar med att låna från Advisa

  • ÅRETS LÅN 2021 i Sverige

  • Jämför flest långivare i Sverige (35 st)

  • Samla smålån - spara tusenlappar.

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 600 000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 7.4 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.66 %. Totalt belopp att betala: 907 050 kr. Månadskostnad: 6 299 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Sammanfattning av Advisa

Advisa är en ledande och välkänd aktör inom privatlånsmarknaden. Du erbjuds lån mellan 5 000 kr till 500 000 kr och ansökan är enkel och smärtfri. Med bara en ansökan så får du möjligheten att jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare. Kravet på din inkomst är lite högre än för vissa andra låneförmedlare men förutom detta så är detta ett väldigt konkurrenskraftigt alternativ.

Advisa

"Med Advisa så kan du snabbt och enkelt få flera olika låneerbjudanden med en enda ansökan. Du har möjligheten att låna upp till 500 000 kr till en låg ränta och förmånliga lånevillkor."

Anna Larsson, Finansexpert

Vad är Advisa?

Advisa är en av de ledande låneförmedlarna i Sverige och deras mål är att hjälpa dig hitta ditt billigaste lån på marknaden till den lägsta tillgängliga räntan. Advisas tjänst går ut på att jämföra flera stora bankers och långivares lånerbjudande och presentera de för dig som kund på ett snabbt och enkelt sätt. Låneförmedlaren besitter expertkunskap i att analysera lån på marknaden och sedan starten har de hjälpt 246 760 svenskar att optimera sina lån. Advisa arbetar med innovativa tekniska lösningar och samarbetar med marknadsledande banker och långivare för att kunna jämföra dina bästa lånerbjudanden. Bolagen Advisa samarbetar med idag är bland annat Swedbank, ICA-banken, IKANO Bank, SEB, Spring Finance, Wasa Kredit, Forex, Resurs Bank, Marginalen Bank, Collector, Santander Consumer Bank, SevenDay Finans, Sparlån, Credento, Konsumentkredit, Nordnet Bank och Lendify.

Hur lånar man?

Att ansöka om konsumtionslån genom Advisa är enkelt. Börja med att fylla i dina uppgifter i lånansökan, välj sedan ditt bästa lånerbjudande och få pengarna på ditt konto inom bara några dagar. Din lånansökan via Advisa når tjugo stora långivare direkt som får konkurrera om att få dig som kund. Advisa är vana vid att överblicka lånmarknaden och kan snabbt hitta dina billigaste erbjudanden vid söktillfället. Sedan är det bara upp till dig att välja det erbjudande du vill ha. När du gjort ett val blir pengarna snabbt överförda på ditt konto. Tjänsten är icke-bindande och du kan välja att inte ta något erbjudande.

Vilka krav finns det för att låna?

För att använda Advisas tjänst och jämföra lån bör du ha fyllt 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden samt inte ha obetalda skulder kvar hos Kronofogden. Du kan ta ett lån även om du har en betalningsanmärkning, så länge dina skulder är avbetalade hos Kronofogden. Om du har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att bli beviljad ett lån. Advisa strävar efter att hjälpa individer i alla situationer att kunna jämföra lån, även de som har fått betalningsanmärkningar. Advisa kan tyvärr inte hjälpa dig som har kvar obetalda skulder hos Kronofogden. Normalt ligger betalningsanmärkningen kvar i kreditupplysningsföretagets register i tre år efter att skulden har betalats av. Detta minskar dina chanser att få ta upp ett nytt lån under denna tid. Advisa samarbetar med flera banker som kan låna ut till kunder med betalningsanmärkningar. Dessa valda banker är mer intresserade av din förmåga att kunna betala tillbaka lånet i framtiden än att analysera din historik.

Endast ett antal av de långivare som Advisa arbetar med kan erbjuda lån till kunder som har betalningsanmärkningar. Dessa långivare har normalt specifika krav för dessa ansökningar. Du bör uppfylla bankernas grundkrav (fyllt 18 och inkomst på minst 10 000 kronor i månaden före skatt), ha högst fem betalningsanmärkningar och sakna skuldsaldo hos Kronofogden. Oavsett din historik så hjälper Advisa dig som vill ta ett lån att jämföra lånerbjudanden så att du kan hitta ditt billigaste lån.

Hur mycket kan man låna?

Advisa jämför de mest konkurrenskraftiga lånen för konsumtionslån, samlingslån och billån. De specialiserar sig på lån utan säkerhet. Du kan låna upp till 500 000 kronor genom Advisa och din återbetalningstid är mellan 1 och 15 år. Räntan på ditt konsumtionslån är rörlig och avgörs individuellt beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Via Advisa får du lånerbjudanden från ett tjugotal olika banker samtidigt och enbart en kreditupplysning görs. Att hitta erbjudanden via Advisa går snabbare och är förmodligen billigare än om du hade vänt dig till varje individuell bank själv. Advisas tjänst är snabb och helt gratis samt aldrig bindande för dig som låntagare. Räntan du får på ditt konsumtionslån baseras individuellt efter dina finansiella förutsättningar. Advisa är experter på att optimera din lånansökan och skickar den till flera banker och långivare på samma gång för att på så sätt garantera att du får så många och billiga erbjudanden som möjligt.

Advisa hjälper dig att samla alla dina lån och krediter till ett enda lån med låg ränta. Du kan ansöka gratis om att samla dina lån online i Advisas ansökningsformulär för att se hur mycket pengar du kan spara. Lånet bör motsvara hela beloppet av dina lån och krediter idag men får högst nå 500 000 kronor. Att samla lån genom Advisa innebär flera fördelar för dig som lånetagare. När du ansöker via Advisa får flera ledande banker och låninstitut tävla om att samla dina lån och därmed pressas räntorna ner. När du samlar dina lån slipper du ha koll på en mängd olika fakturor utan du får bara en faktura för alla dina lån. Ett samlingslån ersätter alla dina dyra små lån med ett enda billigare lån. Att samla och byta ut lån är kostnadsfritt hos Advisa. Det är vanligt att samla på sig en del olika dyra lån och krediter, exempelvis vid ett köp av en resa eller renovering på avbetalning. Köpet kan bli onödigt dyrt genom höga räntor och aviavgifter. I dessa fall är det bättre att ersätta kreditkortsskulderna och avbetalningarna med ett förmånligt konsumtionslån. På detta sätt lägger du inte onödigt mycket pengar varje månad på lånkostnader. Advisa kan hjälpa dig att sänka dina lånkostnader.

Vad säger andra om Advisa?

De största fördelarna med Advisas tjänst är att den sparar dig tid och pengar i ansökningsprocessen, tjänsten är gratis samt deras räntor börjar på låga 2,95 procent. Det är också skönt att veta att du kan nå dem på direktnummer och prata med kunnig personal istället för att fylla i ett formulär. På Eniro.se har användare gett Advisa det samlade betyget 4,5 av 5 av totalt 674 omdömen. Omdömet baseras främst på hög kvalitet i rådgivning och låga räntor på lånerbjudanden. På Trustpilot.se har Advisa fått 9,1 av 10 av totalt 1616 omdömen, vilket är ett väldigt högt betyg. Betyget grundas på snabb och enkel tjänst samt bemötande. Advisas tjänst är även trygg och säker. De arbetar med samma säkerhetslösningar som de största bankerna och är under tillsyn av och godkända som låneförmedlare av Finansinspektionen. Detta innebär att du alltid kan känna dig trygg när du tar lån genom Advisa.

Skuldsanering eller refinansiering

Det finns hjälp att hämta om det blivit för många lån och betalningsanmärkningar. Genom en refinansiering av dina lån kan du samla flera lån till ett stort lån som ofta ger dig lägre räntekostnader. Vi har jämfört flera långivare som erbjuder samlingslån och de högsta beloppen ligger kring 350 000 kr till 500 000 kr.

Har du däremot redan ett skuldsaldo hos Kronofogden är det oftast inte möjligt att längre samla dina lån. Då är ett annat alternativ skuldsanering. Detta innebär att du får en återbetalningsplan av Kronofogden där det ställs stränga krav på hur du spenderar din inkomst. Efter denna återbetalningsplanen är avklarad är du helt skuldfri.

Är du i behov av en skuldsanering ska du kontakta Kronofogden. Kom dock ihåg att detta bara är en sista utväg om du verkligen inte klarar av att betala tillbaka dina nuvarande skulder. Om du bara är i behov av att sänka dina räntekostnader på lån du har för tillfället kan du istället använda dig av ett samlingslån.

Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande