Vanliga frågor och svar

Vad är Finansi?

Finansi.se är en jämförelsetjänst för privatlån och kreditkort på den svenska marknaden. Vårt mål är att underlätta det för kunderna att hitta det bästa lånet för dem. På vår hemsida finner du olika listor med långivare beroende på vilket lånesyfte du är i behov av. Du kan låna till allt från konsumtion, resor, renovering osv. Alla lånen är utan säkerhet, även kallat privatlån eller blancolån.

Kostar det något att använda er tjänst?

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund. Den enda kompensationen vi får kommer från långivarna om du väljer att ansöka hos dem.

Hur ansöker jag?

Efter att du jämfört och valt den långivaren som passar dig bäst klickar du på ansökningsknappen bredvid deras namn. Då kommer du till långivarens hemsida där du fyller i ett ansökningsformulär. Om du har fler frågor eller problem med ansökningsprocessen bör du ta kontakt med långivaren du ansöker hos.

Vad kostar lånet?

Det finns många faktorer som påverkar hur dyrt ditt lån kommer bli. Förutom lånebeloppet och återbetalningstiden påverkar även din kreditvärdighet vilken ränta du kommer få. Vid låneansökan görs en kreditupplysning, oftast från Upplysningscentralen, som bestämmer om du blir godkänd eller ej samt hur hög ränta du får. Vid varje ansökningsformulär finns ett låneexempel med en uppskattad månadskostnad så att du får en idé om ungefär hur dyrt lånet kommer bli.

Hur får jag bästa räntan?

För att förbättra dina chanser att få en låg ränta kan du välja att ansöka med en medsökande. Du kan även samla dina existerande lån och krediter för att förbättra din kreditvärdighet. Ansöker du genom en låneförmedlare kan du få flera låneerbjudanden med en enda ansökan, sen väljer du själv det bästa lånet.

Hur kontaktar man er?

Du är välkommen att kontakta oss via e-mail på info@finansi.se. Vi försöker svara på dina frågor så snabbt som möjligt under våra öppettider, Måndag - Fredag 09:00-17:00. Har du frågor angående de olika långivarna vi jämfört rekommenderar vi att du tar kontakt med dem direkt.

Se vad våra kunder säger

Det är inte bara vi på Finansi.se som har goda erfarenheter av Bank Norwegian

Det finns nog många som hamnat i samma situation som jag. Hade spenderat lite för mycket denna månaden så när räkningarna kom hade jag svårt att betala. Jag hittade då Bank Norwegian som lät mig låna 50 000 kr till en riktigt bra ränta. Ansökan var snabb och smidig och hade pengarna på mitt konto efter 2 dagar. Tack så mycket Bank Norwegian, jag rekommenderar er verkligen!
Adrian Svensson

Adrian Svensson

09.12.2016
Jag hade slarvat med tandborstningen under en lång tid och skjutit upp tandläkarbesöket alldeles för länge. När jag faktiskt gick dit så fick jag reda på att jag behövde skaffa en tandprotes på några tänder och räkningen var betydligt mer än jag hade räknat med.. Har två barn hemma och höga utgifter så hade inte riktigt råd med det just då men kunde inte vänta med det till nästa månad. Jag hittade då Bank Norwegian som lät mig låna 15 000 kr vilket täckte alla kostnaderna. Extremt nöjd med det snabba svaret och servicen!
Hanna Vinter

Hanna Vinter

04.12.2016

Frågor om att låna pengar online eller Finansi.se?

Hitta svaret här eller kontakta oss gärna.

Hur testar ni lånen?

När vi testar och analyserar lånen så har vi följande kriterier:

  • Datasäkerhet (kryptering och hantering av personlig information)
  • Lånevillkor (ränta, lånebelopp och kontrakt)
  • Användarvänlighet (mobiloptimerat och enkel ansökan)
  • Kundservice (hur snabbt och väl de besvarar frågor)
  • Omdömen från kunder (Testpilot etc)

Baserat på ovanstående kriterier så kan vi skapa en rankning av lånen på vår hemsida.


Är det säkert att låna pengar online?

Ja det är säkert att låna från alla bankerna på vår hemsida. Vi länkar bara till banker och låneförmedlare som lever upp till våra strikta krav om datasäkerhet. Vi testar därför deras kryptering och hur de hanterar kundernas personliga information. Den data du skickar in krypteras säkert och används på ett säkert sätt av banken.


Kontor - Finansi.se
Jämför lån online
Varför är det en fördel att låna med BankID?

Det korta svaret är att din ansökan är helt säker och ingen förutom banken kan komma åt dina uppgifter, samt att du slipper en massa pappersarbete. Det möjliggör också en snabb utbetalning av lånet. Du har faktiskt möjligheten att få pengarna på ditt konto redan samma dag.


Hur lånar jag enklast och snabbast pengar?

Det finns snabba SMS-lån men vi rekommenderar inte dessa. Du kan hitta mycket billigare online lån från seriösa låneutgivare på vår hemsida, som ger utbetalningar samma dag som du ansöker. Det är bättre att vänta 1-2 dagar och få ett bättre lån med lägre ränta.


Kan jag ansöka om flera lån samtidigt?

Ja du kan ansöka om flera lån kostnadsfritt och utan förpliktelser. Du behöver inte ta lånet förrän du har skrivit under med BankID eller fått ett papperskontrakt hemskickat och underskrivet.


Jämför de billigaste lånen online

Hitta det billigaste lånet Hitta billigaste privatlånet kostnadsfritt och ej bindande